Preobrat

Je imel igralec razmerje z umorjeno vnukinjo?

U.K./Novice Svet24
27. 4. 2018, 07.30
Deli članek:

Pred časom je družino Freeman pretresel umor vnukinje slavnega igralca Morgana Freemana. Morilec je igralca obtožil, da naj bi imel z vnukinjo spolne odnose.

Arhiv
E'Dena in Morgan sta bila zelo navezana drug na drugega.

Triintridesetletno E'Deno Hines je 16. avgusta 2015 zabodel njen fant Lamar Davenport (30), ki naj bi nad njo izvajal eksorcizem. Lamar je priznal, da je bil pod vplivom droge PCP (fenciklidin). Priča, ki živi v ulici, kjer je bila E'Dena umorjena, je slišala, da se je na ulici nekdo zadrl: »Jezus Kristus je rojen!« Temu je sledil glasen ženski krik. Ko je pogledala skozi okno, je videla moškega nad ženskim telesom, ki je ležal na tleh v mlaki krvi in kričal: »Izginite zli demoni!« Pred kratkim je na plan prišel video, ki kaže trenutke, tik preden se je zgodil umor. Lamar je nesrečno E'Deno zabodel kar 25-krat. Sojenje Lamarju še traja, njegov odvetnik pa ga brani s tem, da je neprišteven. E'Dena in Hines sta živela v 800.000 evrov vrednem stanovanju, ki ga je za E'Deno kupil Morgan Freeman.

Afera

Med sojenjem pa je na plan prišlo tudi, da naj bi imel Freeman spolne odnose s svojo vnukinjo. In to je večkrat poudaril tudi Lamar Davenport. Freeman (80) je seveda vse obtožbe o tem zanikal. Pravzaprav so se takšne obtožbe pojavile že pred umorom, a jih je zanikala tudi E'Dena, ki pa je priznala, da je na svojega dedka (Morgan Freeman ni bil njen biološki dedek) zelo navezana. Na plan so prišle celo zgodbe, da naj bi se želela Morgan in E'Dena poročiti.

Arhiv
Lamar je priznal, da je ubil E'deno v trenutku zmanjšane prištevnosti.

Sporočila

Lamarjev odvetnik je pred nekaj dnevi poroti pokazal sporočila, ki jih je E'Dena poslala Lamarju, v njih pa sta se umorjena in napadalec pogovarjala o občutkih, ki jih je imela do svojega dedka, in ljubezni, ki ga je čutila do njega. Pred kratkim je Morgana v New Yorku s sporočili soočil tudi eden od paparacov. Na njegovo vprašanje o sporočilih je legendarni igralec mirno odgovoril samo, da ne ve, o čem sploh govori. Šest tednov pred svojo smrtjo naj bi umorjena svojemu fantu priznala, da naj bi imela spolno razmerje s starejšim moškim. »Ne sprašujem ga za nasvete,« je v enem od sporočil Lamarju zapisala E'Dena, »on je klical in spraševal mene … blokirala sem ga zaradi sebe, ne zaradi tebe, ker v svojem življenju ne potrebujem oseb, ki v meni vzbujajo 'dedkove' občutke.« V sporočilih ni zabeleženo, o kom točno govori in ali je dejansko omenjena oseba Morgan Freeman. V odgovoru ji je Lamar napisal: »Ko gre za tvojega dedka, tu obstaja neka podrejena ljubezen, ki bo zmeraj v tebi.« Lamar, ki je sicer raper, je imel v času zveze z E'Deno več afer in celo več otrok z drugimi ženskami. Redno naj bi tudi jemal različne vrste drog.

Primer

Ali je imel eden najbolj legendarnih igralcev res fizično razmerje s svojo vnukinjo, najverjetneje ne bomo nikoli izvedeli, a pri vsem skupaj se poraja vprašanje, zakaj je obramba predstavila ta sporočila, saj na prvi pogled nimajo nobene zveze z umorom. Najverjetneje pa bodo kmalu spremenili način obrambe in poskušali Lamarja rešiti zaradi začasne neprištevnosti. Lamar naj bi večkrat obtožil E'Deno nezvestobe, in če bi se izkazalo, da je imela odnose s Freemanom, bi lahko znižali kazen zaradi trenutka norosti in zločina iz strasti. Že tako pa je bil morilec pod vplivom drog in zato zmanjšano prišteven.