PREJELI SMO

Starši rojijo; se je otrok dotikal bioenergetik?!

L.T./Novice Svet24
26. 4. 2018, 19.40
Deli članek:

Anonimno pismo vodstvo vrtca Šmarje pri Jelšah obtožuje, da je v vrtec pripeljalo svojega osebnega duhovnega učitelja. Vodstvo vse zanika, da gre za maščevanje nekdanje direktorice, trdijo.

Vrtec Šmarje pri Jelšah
Uprava vrtca je iskala rešitve kako pred soncem zaščititi južni del vrtca, kjer se nahajajo zastekljene površine.

Le kaj se dogaja v vrtcu sicer idiličnega Šmarja pri Jelšah? Pred leti so iz njega prihajale anonimke, češ da tedanja ravnateljica Marta Drofenik nad zaposlenimi izvaja mobing, poredne otroke pa da vzgojiteljice zapirajo v črno kamro in pretepajo. Zadnja očitka sta se izkazala za neutemeljena, so pa člani sveta zavoda Drofenikovo razrešili z mesta ravnateljice, saj da je s svojimi dejanji naredila veliko moralno in materialno škodo javnemu zavodu in zaposlenim v njem.

To je bilo leta 2015. Zdaj iz vrtca ponovno prihajajo anonimke. Tokrat naj bi uprava vrtca z ravnateljico Jelko Kitak na čelu v vrtec pripeljala domnevnega duhovnega učitelja – Ivana Lovreca. Lovrec naj bi Kitakovi svetoval tudi osebno.

V vrtcu se očitno nadaljujejo notranja nesoglasja, ki so se začela že pred leti. Že leta 2015 so v javnost prišle povsem neutemeljene obtožbe, da vzgojiteljice otroke pretepajo in jih zapirajo v črno kamro.

Navedbe v vrtcu zanikajo, saj da gre za konstrukt nekdanje ravnateljice Drofenikove, ki se novi upravi na ta način maščuje za tožbe, ki so jih vložili zoper njo, smo izvedeli od zaposlene, ki pred javnostjo ni želela nastopiti z izjavo. Lovrec se je po vrtcu sprehajal kot strokovni sodelavec, ki je predlagal tehnične rešitve, kako pred soncem zaščititi prostore, ki so v letnem času zaradi večje zastekljene površine, usmerjene na jug, izpostavljeni visokim temperaturam.

Lovrec nehal sodelovati z vrtcem

Sodelovanje z Lovrecem je bilo že prekinjeno, po poročanju medijev na njegovo pobudo, saj da v vrtcu nimajo urejenih medsebojnih odnosov. Lovreca nam sicer ni uspelo priklicati, je pa za druge medije pojasnjeval, da je bil s kolegom arhitektom v vrtcu enkrat ali dvakrat. »Jaz delam idejne zasnove, kolega, ki je arhitekt, potem to naredi.«

Navedbe o tem, da deluje kot bioenergetik, je zanikal kot povsem neutemeljene, saj da pojma bioenergetik sploh ne razume. »Če pa pride kdo po nasvet, mu ga dam,« na obtožbe odgovarja Lovrec, čigar samostojno podjetje ima prijavljeno dejavnost poslovnega svetovanja in arhitekturnega projektiranja.

Bodo odgovore našli starši?

Po zaključku redakcije se je sestal svet staršev omenjenega vrtca, kjer so starši iskali odgovore na problematiko, ki je dosegla tudi predsednico sveta staršev Sašo Ogrizek. Slednja trdi, da tega organa dalj časa ni mogla sklicati, saj da ji zaradi varstva osebnih podatkov niso bile zaupane telefonske številke staršev. Da je ta organ treba sklicati, je Ogrizkovi postalo jasno po seji sveta zavoda, na kateri je ravnateljica nastopila z odvetnikom. Včerajšnji sestanek sveta staršev je bil tako sklican na pobudo Stanka Šketa, župana Šmarja pri Jelšah.