MARIBOR

V zagovoru je globoko obžaloval umor na grozovit način

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
26. 4. 2018, 20.20
Deli članek:

Po zločinu truplo zavil v rjuho in ob njem popival ter živel štiri dni.

Gabrijel Toplak
Bojan Sep dejanje priznava, vendar ne na način, kot mu ga očita tožilstvo.

»Dejanje globoko obžalujem. Vse bi dal, da bi lahko zavrtel čas nazaj. Vlatko sem imel rad,« je včeraj na okrožnem sodišču jokajoč začel svoj zagovor 37-letni Bojan Sep, ki mu tožilstvo očita kaznivo dejanje umora 45-letne Vlatke Petrik na grozovit način in iz koristoljubja ter tudi skrunitev trupla. Sep, sicer njen zunajzakonski partner, naj bi po zločinu truplo zgolj zavil v rjuho in nato ob mrtvi ženski popival ter živel štiri dni.

NATANČNO SE NE SPOMNI

Tožilcu Tilnu Iviču je dejal, da je pokojno poznal približno šest let. »Na začetku sva se ljubila, bila sva neločljiva. Po dveh letih je postajalo čedalje hujše. Bila je ljubosumna, enkrat prijazna, drugič ne. Ni vedela, kaj želi. Z menoj je želela otroka, in ko je splavila, jo je to precej zlomilo. Prepirala sva se zaradi malenkosti. Preverjala me je in priznam, enkrat, ko sem prišel domov in se je do mene grdo obnašala, sem jo potisnil na posteljo. Poklicala je policijo in jim govorila laži,« je pojasnil Sep. V času, ko je bila na zdravljenju zasvojenosti z drogami, je spoznal Vaneso Vajdič, s katero bi lahko, je dejal, tudi živel. Vajdičeva, Petrikova in Sep so bili zasvojeni z drogami in alkoholom. »Nekaj dni pred tragičnim dogodkom se je preselila k meni v stanovanje, kar Vlatki ni bilo všeč. Dan prej mi je rekla, da se naju bo znebila in ubila dve muhi na en mah,« je pojasnjeval Sep in dodal, da se sicer dogodkov ne spominja natančno.

Gabrijel Toplak
Po udarcu naj bi jo v stanovanju ležečo na tleh, dokler ni umrla, še večkrat udaril, davil z rokami, ji tiščal vzglavnik čez obraz in celo stal z nogo na njenem vratu.

»DOKONČAJ, KAR SI ZAČEL«

Tragičnega dne naj mu Vanesa očitala, da se mora postaviti zase. »Šus sem si dal vsake pol ure, zato v tistem času nisem spal. Obe sta se drli name. Vlatka je želela name vreči televizor, grozila mi je z nožem, zato sem v tistem trenutku zgrabil 'nogo od postelje' in jo udaril. Ko sem se začel zavedati, je ležala na tleh, Vanesa pa mi je v roko tiščala nož. Rekla mi je, naj dokončam, kar sem začel. Bruhal sem in jo kasneje pokril z odejo. Poslala me je umivat in ona je ostala s truplom,« je poudaril Sep.