Podpora

Melania Trump navzkriž z orožarskimi lobiji

J.P./STA
26. 2. 2018, 20.33
Posodobljeno: 26. 2. 2018, 20.36
Deli članek:

Prva dama ZDA Melania Trump je na kosilu z zakonskimi partnerji ameriških guvernerjev in guvernerk v Beli hiši izrazila podporo otrokom po ZDA, ki po pokolu na valentinovo na srednji šoli v Parklandu glasno zahtevajo spremembe.

Reuters
Kot starš si ne more predstavljati bolečin, ki jih prinese takšna tragedija.

"V mojem letu prve dame sem med drugim spoznala, da se pogosto po takšnih tragedijah opazi trdnost in odpornost človeškega duha. Opogumili so me otroci, ki po ZDA govorijo o tem in skušajo pripeljati do sprememb," je dejala in dodala, da si kot starš si ne more predstavljati bolečin, ki jih prinese takšna tragedija.

Ameriški desničarski mediji in orožarski lobiji te otroke opredeljujejo kot plačance nasprotnikov orožja.

Pozitivne spremembe

Melania Trump je prav tako napovedala prizadevanja za zaščito otrok po ZDA in prosila za podporo pri promociji vrednot, kot so vzpodbujanje, prijaznost, sočutje in spoštovanje pri ameriških otrocih, kar jim bo olajšalo soočanje z zlom današnjega časa, kot je zloraba mamil in negativne interakcije po družabnih medijih.

"Otroci so naša prihodnost in si zaslužijo glas in če bomo sodelovali, lahko začnemo vplivati na pozitivne spremembe v naših otrocih in jih pripravimo na prihodnost," je med drugim dejala Trumpova.

Odrasli morajo vzpodbujati pozitivne navade na družabnih medijih tudi, če gre le za omejevanje časa, ki ga otroci preživijo na internetu in razumevanje vsebin, ki so jim izpostavljeni. Opozorila je tudi, da so ZDA sredi krize opioidov in odrasli morajo otroke opozarjati na nevarnost zlorabe mamil in odvisnosti.