Požar

FOTO: Žagovina v silosu nikakor ni želela ugasniti

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
26. 2. 2018, 20.30
Posodobljeno: 26. 2. 2018, 20.42
Deli članek:

Nedavni požar v trgovskem podjetju, ki deluje v pohištveni industriji, je že tretji požar v industrijski coni Ljutomer je v slabem letu dni. Gorelo je že marca in junija lani.

PGD Ljutomer
Z ognjenimi zublji se je borilo 10 gasilskih društev.

V silosu za lesne odpadke podjetja Murales na Kolodvorski ulici v Ljutomeru so v soboto ob 4.27 pustošili ognjeni zublji. Požar so do 16.45 gasili gasilci PGD Ljutomer, Gresovščak, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Murska Sobota, Radoslavci, Cezanjevci, Mekotnjak - Stara Cesta, Branoslavci in Stročja vas, za čez noč pa so postavili tudi požarno stražo.

Kot je za Novice Svet24 povedal Dušan Hunjadi, poveljnik PGD Ljutomer, je v intervenciji sodelovalo 54 gasilcev. »Šlo je za zelo zahtevno gašenje, saj je bil onemogočen vstop v notranjost silosa, zato se je intervencija zavlekla do poznih popoldanskih ur. Prav zato smo gasilce, ki so bili na terenu od jutra, dopoldne poslali na počitek in jih zamenjali s člani drugih gasilskih enot. Prišli so tudi murskosoboški gasilci, ki imajo tovornjak, na katerem je lestev, ki nam je olajšala gašenje požara,« je v soboto popoldne pojasnil Hunjadi.

PGD Ljutomer
Intervencija se je zaradi razsežnosti požara zelo zavlekla.

Zagorela je žagovina

Policisti še vedno ugotavljajo, zakaj je zagorelo v silosu. Ogled kraja, ki so ga morali prekiniti, saj je občasno še vedno gorelo v betonskem silosu, v katerem je žagovina, pa so nadaljevali v danes. Kot je za enega od spletni časopisov dejal direktor Muralesa Albin Škalič, je zagorelo tam, kjer skladiščijo žagovino, s katero ogrevajo proizvodne in poslovne prostore. Omenjeni požar v tem trgovskem podjetju, ki deluje v pohištveni industriji, pa je že tretji požar v industrijski coni Ljutomer v slabem letu dni. Prvič je zagorelo marca lani na ostrešju transformatorja za električno energijo, medtem ko je junija požar popolnoma uničil 2000 kvadratnih metrov skladiščnih prostorov za predelavo odpadnih sveč.