Ujele so ga kamere

VIDEO: V turistovem kovčku našli odrezano glavo pogrešane

R.T.
26. 2. 2018, 16.00
Deli članek:

Japonska policija je v stanovanju, ki ga je najel ameriški turist, našla glavo pogrešane ženske.

Youtube
Prizorišče zločina.

Policija v Osaki je na grozovito najdbo naletela med preiskovanjem izginotja 27-letne Japonke. Ta je svojim prijateljem dva dni preden so jo razglasili za pogrešano  domnevno povedala, da gre na srečanje z ameriškim državljanom, ki ga je spoznala prek spleta. Policija je hitro prišla na sled 26-letnemu Jevgeniju Vasilijeviču Bajraktarju, turistu iz New Yorka, ki so ga zaradi suma ugrabitve pogrešane mladenke pridržali.

Par so na ulicah ujele številne nadzorne kamere, iz zadnjega posnetka pa naj bi bilo razvidno, kako se 16. februarja skupaj odpravita v stanovanje, ki ga je Bajraktar najel za čas svojega počitnikovanja na Japonskem. Pogrešana 27-letnica, ki je policija zaenkrat ne želi imenovati, glede na posnetke stanovanja ni več zapustila, medtem ko je Bajraktar prag zgradbe v naslednjih dneh prestopil večkrat, vsaj enkrat pa je v rokah tovoril potovalno torbo.

Medtem ko je mladenič sedel v priporu, so policisti v kovčku v njegovem najetem stanovanju odkrili odrezano glavo 27-letnice. Bajraktar je umor sprva zanikal, vendar se je pozneje zlomil ter policistom priznal, da se je trupla želel znebiti po kosih. Na gorskem območju v bližini Osake so nato našli še njen trup ter odrezane roke in noge.