Mraz in sneg

FOTO in VIDEO: Tako je mrzlo, da je zamrznilo še morje

T.L.
26. 2. 2018, 14.15
Posodobljeno: 26. 2. 2018, 14.43
Deli članek:

Zima je pokazala zobe: sneži tudi na nekaterih hrvaških otokih, zaradi nizkih temperatur pa je zamrznilo tudi morje.

Profimedia
Konec februarja je zima pokazala svoj obraz.

Večji del Evrope je zajel izjemen mraz. Poročali smo, da se snega po šestih letih veselijo v italijanskem Rimu, iz Nemčije poročajo o najhladnejši noči te zime, temperature krepko pod ničlo in sneženje se ta teden obetajo tudi Veliki Britaniji. Podobne vremenske razmere vladajo tudi na Balkanu.

Iz Hrvaške prihajajo prizori prave zimske pravljice, ki se dogaja ob morju. Zaradi nizkih temperatur in burje je v mestu Tisno, ki leži severozahodno od Šibenika, v zalivu Ivinje zamrznilo še morje.

V Šibeniku so danes opoldne izmerili -4°C, posnetki, ki se pojavljajo na družbenih omrežjih pa kažejo, da sneg povzroča voznikom precejšnje preglavice. Temperature pod nič stopinj Celzija so izmerili tudi v Splitu in nekaterih otokih. Sneg pada v Senju, Splitu, Hvaru, Omišu in Komiži. Nekoliko topleje je na območju od Makarske in Dubrovnika, kjer burja slabi. 

V BiH so že zjutraj v Bihaću in Cazinu izmerili 85 centimetrov snega. Zaradi razmer je pristojno ministrstvo za izobraževanje za nekaj krajev znotraj unsko-sanskega kantona odločilo, da šolskega pouka do nadaljnjega ne bo. To pa ni edini kanton, kjer je pouk zaradi vremenskih razmer danes odpadel. Sicer pa največ nevšečnosti povzroča vreme v prometu. Na ulicah so tudi vojaki, ki pomagajo pri čiščenje snega.