Večerna groza pri Litiji

FOTO: Po silovitem trčenju treh vozil dva na urgenci

S.R.
26. 2. 2018, 11.07
Posodobljeno: 26. 2. 2018, 11.12
Deli članek:

Včeraj malo po 18. uri je v naselju Zgornji Log v občini Litija osebno vozilo trčilo v dve nasproti vozeči osebni vozili. Dve osebi sta utrpeli hude poškodbe.

PGD Litija
Vse zaradi neprilagojene hitrosti.

Regionalna cesta med Litijo in Ljubljano je bila včeraj zvečer prizorišče hude prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, sporočajo iz PU Ljubljana.

Policisti so ugotovili, da je 49-letni voznik avtomobila znamke Audi med vožnjo proti Litiji zaradi prehitre vožnje v ovinku izgubil nadzor nad vozilom. Odneslo ga je na levo smerno vozišče, kjer je oplazil vozilo 42-letnega voznika Megana, ki se je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Po trčenju ga je odbilo nazaj na svoj del vozišča, nato pa je ponovno zapeljal na nasprotni pas, kjer je oplazil še 56-letnega voznika Toyote. 49-letnik je svojo uničujočo pot končal s trčenjem v odbojno ograjo. V nesreči sta hude telesne poškodbe utrpela voznika Audija in Toyote, medtem ko sta voznik Megana in njegova sopotnica ostala nepoškodovana.

Brez poškodb sta jih po podatkih policije odnesli tudi potnici v Audiju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

PGD Litija
Dve osebi sta pristali na urgenci.