Tragedija

FOTO: Z avtom namerno zapeljal v picerijo in ubil deklico (13)

T.L.
14. 8. 2017, 22.59
Posodobljeno: 14. 8. 2017, 23.43
Deli članek:

Tragični dogodek se je zgodil v večernih urah. Ranjenih je še 12 ljudi.

Reuters
Po tragičnem dogodku so na območju zaprli ceste in pregledovali vozila.

V vasici Sept-Sorts, ki leži vzhodno od Pariza, je voznik z vozilom znamke BMW zapeljal v picerijo in pri tem ubil deklico, staro komaj 13 let, ranjenih pa je bilo tudi 12 ljudi, od tega so štirje v kritičnem stanju, poroča BBC.

Takoj po dogodku so se v medijih pojavile informacije, da je umrli deklici komaj osem let, kasneje pa so podatek popravili in naj bi bila deklica stara 13 let. Tudi število ranjenih se je s pet povzpelo na najmanj 12. Najverjetneje pa tudi to še ni zadnja številka. Je pa med ranjenimi tudi bratec umrle deklice. Kako resno je njegovo zdravstveno stanje, zaenkrat ni znano.

Tragedija se je zgodila okoli 20.30 ure. Časnik Le Parisien poroča, da je v piceriji končala polovica avta, ki je na smrtonosni poti trčil tako v stranke kot tudi zaposlene v piceriji. 

Voznika je policija prijela. Po poročanju francoskih medijev je voznik (32) pred dnevi skušal storiti samomor, sicer pa ga pred večernim dogodkom niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj. Iz notranjega ministrstva so sporočili, da gre za francoskega državljana, v njegovem avtu pa so našli tudi orožje.

Po neuradnih infromacijah policija dogodka ne obravnava kot teroristično dejanje. Iz pisarne tožilstva naj bi tako že sporočili, da je voznik na teraso picerije zapeljal namerno, vendar pa da njegov motiv ni povezan s terorizmom. V Franciji so sicer v zadnjem obdobju zabeležili več napadov, v katerih so napadalci kot orožje uporabili vozila.

Reuters
Voznika so aretirali.