SODBA KMALU

Na sodišče se vrača primer jeseniške deklice

ss
14. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Na kranjskem okrožnem sodišču se bo v četrtek nadaljevalo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki naj bi lansko poletje na Jesenicah tako poškodovala dveletno deklico, da je ta 4. julija umrla.

Facebook
Na sodišču pričakujejo še mnenja izvedencev rentgenologa in travmatologa glede dekličinih poškodb.

Obtožena krivdo valita drug na drugega.

Pričakujejo se še mnenja izvedencev rentgenologa in travmatologa, ki ju je sodišče postavilo za razjasnitev dekličinih poškodb. Prav tako naj bi obravnavali pisma, ki sta si jih izmenjevala obtožena in jih je bilo treba še prevesti. Dokazni postopek bo nato, če ne bo novih dokaznih predlogov, predvidoma končan.

STA
Sanda Alibabić

O tem, kako sta obtožena Sanda Alibabić in Mirzan Jakupi ravnala z deklico Arino, je na eni od zadnjih obravnav pričala mati obtožene Sabiha Alibabić. Po njenih besedah je bila Arina konec leta 2015 povsem »normalen« otrok – »živahen in nasmejan«. Potem je Sanda zapustila partnerja Senada K. in se z novim izbrancem Mirzanom Jakupijem vselila v drugo stanovanje na Jesenicah, s seboj je odpeljala tudi dve hčeri, drugi dve pa pustila pri Senadu. Alibabićeva je povedala, da je Jakupija spoznala po božiču, ko je prvič prišla na obisk. Ker je bilo stanovanje prazno, v sobi je bila le otroška posteljica, je pomagala pri nakupu hrane in pohištva, kasneje pa je prispevala denar še za nakup avta.

Želel se je »losati« otrok

STA
Mirzan Jakupi

»Jakupi se je vedno čudno obnašal,« je na prostoru za priče razlagala Alibabićeva in svojo trditev razložila z »živčnostjo« Jakupija – že po dvajsetih minutah obiska je dobila občutek, da Jakupi »komaj čaka, da gre«. Proti koncu marca pa so se njeni obiski končali, saj v stanovanju hčere in njenega partnerja ni bila več zaželena. Občutek je imela, da je obiske prepovedal Jakupi. Nazadnje je potrkala na vrata stanovanja v četrtek, 30. junija, torej tri dni pred usodno poškodbo Arine, a ji ni nihče odprl. Dekličina babica je zavrnila Jakupijeve navedbe, da je bila Arina poseben otrok, ki pogosto udarja z glavo ob zid in radiator, kadar ji kaj ni pogodu. »Arina se ni nič butala,« je poudarila Alibabićeva in dodala, da se je Jakupi »na vsak način želel 'losati' otrok – v posvojitev ali stran«.