POLETNI HIT

Parodija na turbofolk že navdušuje!

ns
14. 8. 2017, 21.45
Deli članek:

Z nadvse zabavnim muzikalom Alpska saga je po uspešni prvi skladbi iz predstave »Če hočeš moja bit«, zdaj tu še ena, nova uspešnica »Pleš Slovenka«.

Špas teater
Jernej in Kristina v videospotu za pesem Pleš Slovenka.

Potem ko je muzikal Alpska saga osvojil Slovenijo in postregel s hitom Hočeš moja bit, je zdaj idejni oče Aleš Klinar - Klinči naredil glasbo in besedilo ter postregel z novo pesmijo Pleš Slovenka. Navdih za parodično turbofolk pesem je Aleš Klinar - Klinči dobil v slovenskih lokalih, diskotekah, na koncertih in veselicah. V skladbi v glavnih vlogah nastopajo pevka Jasmina (Kristina Mišović), njen menedžer in ljubimec Sandokan (Jernej Čampelj) ter vaški posebnež Franček (Tilen Artač), ki so mnogim že poznani iz predstave Alpska saga. To si je do zdaj v matičnem gledališču Špas teater ogledalo skoraj 7000 obiskovalcev, jeseni pa že načrtujejo nove ponovitve.

Posneli tudi videospot

Avtorji in izvajalci so prepričani, da bo skladba Pleš Slovenka postala pravi turbofolk hit v Sloveniji in tudi v nekdanjih bratskih republikah. Za omenjeno skladbo je ekipa muzikala Alpska saga posnela tudi videospot v režiji Janija Pavca. Atraktivni, poletni spot so posneli v Vodnjanu in Peroju, v hrvaški Istri, kjer omenjena pesem že odmeva po lokalih, plažah in diskotekah.

Špas teater
Jani Pavec med dajanjem navodil igralcem na čolnu.