Hamburg

Napad v supermarketu v Nemčiji terjal vsaj eno smrtno žrtev

STA/B.K.
28. 7. 2017, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Domnevni ropar je ob poskusu bega iz supermarketa v nemškem Hamburgu z nožem napadel več ljudi. Napad je zahteval najmanj eno smrtno žrtev, štiri ljudje so ranjeni. Napadalca je policija prijela, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa na Twitterju objavila nemška policija.

Svet24
Fotografija je simbolična.

Napad se je zgodil v hamburškem predelu Barmbek, motiv napada pa še ni znan. Kot je tvitnila hamburška policija je moški ranil pet ljudi, od tega enega smrtno.

Hamburška policija je še tvitnila, da je moški zagotovo deloval sam, zaenkrat pa še niso uspeli potrditi prvih poročil o domnevnem ropu.

Policija je večji predel okoli trgovine zaprla in pozvala ljudi, naj se ne približujejo prizorišču.

Po sedaj znanih informacijah je napadalec okoli 15. ure vstopil v trgovino na priljubljeni nakupovalni ulici v predelu Barmbek in z nožem napadel več ljudi. Napadalec je nato zbežal. Mimoidoči so ga skušali ustaviti in ga pri tem lažje poškodovali. Policija ga je kmalu zatem aretirala.

Čeprav preiskovalci niso govorili o terorističnemu napadu, še vedno niso izključili te možnosti, poroča nemški portal Deutsche Welle. Nemški tabloid Bild, ki se sklicuje na očividce, je objavil, da naj bi napadalec v arabščini vzklikal Bog je velik.