Podcenjevanje dela in izkoriščanje sta žaljivi do vsakogar, ki pošteno opravlja delo. Zaradi izkoriščanja je zdaj prekipelo srbskemu kmetu, ki je med ljudi razdelil tono in pol bučk.

Vladimir Jakovljević iz vasi Sovljak se je počutil ponižan in prizadet zaradi nizke odkupne cene, ki so jo ponudili za njegove pridelke. Najprej je podjetje, ki ima v lasti nekoliko manjših prodajnih verig v Srbiji, naročilo tono in pol bučk, nato pa so naročilo preklicali. 

"Dogovorili smo se za ceno 10 dinarjev za kilogram, v zabojčkih, vendar so se popoldan premislili in mi sporočili, da bučk ne potrebujejo. V vmesnem času sem dobil ponudbo, da bučke 'prepakiram' v druge zabojčke in jih prodam po 7 dinarjev, vendar tega nisem hotel. Raje sem jih razdelil ljudem," je zdaj povedal Jakovljević.

Poudarja, da je v pridelavo vložil veliko denarja in časa. Tako eno tono bučk nabirajo štirje ljudje. Ker pa bi za tono in pol bučk potem, ko bi plačal pobiralce, zaslužil dobrih 16 evrov, se je odločil, da vse skupaj podari ljudem. "No, za takšen denar pa jih raje razdelim zastonj! Naj ima vsak nekdo koristi od tega, če je že sam nimam," se je jezil Vladimir.