Pred ameriškim kongresom

Streli na Kapitolskem griču

M.K./STA
29. 3. 2017, 18.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Blizu poslopja ameriškega kongresa v središču Washingtona je danes policija prijela žensko, potem ko je z avtomobilom zapeljala v policijsko vozilo in za las zgrešila več policistov, ki so tam stali.

Reuters
Med incidentom, ki se je zgodil nedaleč o senata, je policija večkrat streljala, a ni bil nihče ranjen.

Policija je sicer sporočila, da se zdi, da incident ni povezan s terorizmom in da gre za kaznivo dejanje.

Predstavnica policijskih enot, ki varujejo Kapitol, Eva Malecki je novinarjem povedala, da so policisti skušali ustaviti njeno vozilo, potem ko so opazili njeno agresivno in nekontrolirano vožnjo. Uspela jim je pobegniti in pri tem skoraj zadela policiste, trčila pa je v vsaj eno vozilo. Nato so ji kratko sledili, dokler vozila ni ustavila.

Med incidentom, ki se je zgodil nedaleč o senata, je policija večkrat streljala, a ni bil nihče ranjen. Voznico so pridržali, je še povedala. Dodala je, da senat ostaja odprt za javnost.

Mestna policija je pred tem sporočila, da je voznica zadela policijsko vozilo in da je skušala povoziti več policistov.

Incident se je zgodil na Aveniji neodvisnosti, ki jo mnogi kongresniki prečkajo, ko odhajajo v in iz kongresa. Na območju pa je običajno tudi veliko turistov.

Incident se je zgodil teden dni po napadu v Londonu, v katerem je 52-letnik najprej zapeljal med pešce na mostu Westminster blizu parlamenta ter se nato zaletel v ograjo parlamenta in skušal priti vanj. Napadalca je policija ubila. Ubil je štiri ljudi, več kot 50 pa ranil.