Vedeli so za zločin

Če ne bi molčal, bi lahko rešil očetovo življenje

S.R.
29. 3. 2017, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Trojico prijateljev, ki je vedela za brutalni zločin 19-letnega Tin Šunjerge, so izpustili na prostost.

Facebook
Tin je moril načrtno.

Sodnik je morilcu Tinu Šunjergi zaradi ponovitvene nevarnosti odredil enomesečni pripor, 20-letni Ivan Škarić, 18-letni Lovre Tabula in 17-letnik iz Vodic, ki so sicer obtoženi opustitve ovadbe kaznivega dejanja, pa so bili izpuščeni na prostost.

Najmlajšega med njimi so zaradi mladoletnosti izpustili že v ponedeljek, včeraj popoldne pa so po zaslišanju izpustili tudi Škarića, ki je sedel v avtu, ko je Tin v zatilje ustrelil svojo mamo, ter Tabulo, h kateremu se je Tin po umoru staršev odpravil na praznovanje rojstnega dne.

Če bi Šarić, ki je bil priča umoru mame Silvane, to povedal vsaj svojim staršem, bi s tem lahko rešil življenje nesrečnega očeta Marina, vendar je bil tiho in zgolj slekel svoje krvave cunje ter odšel na zabavo. 20-letnik se brani, da je molčal iz strahu.

Kako se je znašel v avtu?

Tin naj bi starše umoril načrtno. V soboto je iz sefa ukradel očetovo pištolo, Ivana poklical po telefonu in ga prosil, da gre z njim do nasada oljk. Ivan se mu je pridružil, vendar naj ne bi vedel za njegove načrte. Nadaljevanje krvavega zločina je znano. Po tem, ko je Tin umoril mamo, naj bi Ivan iz avtomobila pobegnil. Kot trdi sam, se je dva dni skrival v domači hiši in zaradi šoka z nikomer ni spregovoril niti besede. Trdi tudi, da se je bal za svoje življenje.