Tragedija v Ljubljani

FOTO: Neuradno: reševalno vozilo prekrižalo pot motoristu

R.T.
29. 3. 2017, 16.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po hudi prometni nesreči, ki se je nekaj pred 14. uro zgodila v križišču Zaloške ceste in Poti na Fužine ter Kajuhove ulice, je bil promet na tem območju zaradi ogleda kraja nesreče, ki je trajal več kot tri ure, popolnoma paraliziran.

Samo Strel
V tragediji sta umrli dve osebi.

Po neuradnih informacijah, ki so nam jih zaupale priče tragedije, je rešilec vozil po Zaloški cesti v smeri centra. V križišču Toplarniške in Zaloške je zavijal levo proti gostilni Portal ter vzel prednost motoristu, ki je vozil iz smeri centra v smeri Fužin. Na motorju naj bi se vozila moški in ženska. Kljub pomoči drugih voznikov pa sta bila na kraju mrtva. 

Samo Strel
Taksist Hasib Šišić je nudil prvo pomoč.

Kaj pravijo priče?

V času nesreče se je iz centra po Zaloški vozil tudi taksist Hasib Šišić, ki je, kot pravi, po opravljenem delu želel "le malo oprati" svoj avtomobil, »zdaj pa to«. Ko je čakal v križišču, da rešilec opravi svojo pot, se mu je nesreča namreč dejansko odvila pred očmi. Pravi, da je bila ženska na motorju na kraju mrtva, medtem ko je moški še kazal znake življenja. Šišić je takoj pričel z nudenjem prve pomoči, hitro pa se mu je pridružil še nekdo od mimoidočih, ki je bil po naključju zdravnik. Na drugi strani naj bi bile osebe v reševalnem vozilu v tistem trenutku povsem v šoku. Po Šišićevi oceni sta bila ženska in moški na motorju stara približno 30 let.