Niso plačali glob

Romunu drugič v tednu dni zasegli isto vozilo

M.K./STA
29. 3. 2017, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Koroški policisti so dvakrat v tednu dni obravnavali Romune, ki so brez dovoljenja zbirali prostovoljne prispevke in storili še druge prekrške.

P.K.
Slika je simbolična.

Ker voznik tehnično neustreznega vozila ni imel denarja za plačilo globe, mu je izvršitelj finančne uprave v soboto drugič v tednu dni zasegel isto vozilo, ki ga je pred tem po plačilu globe dobil nazaj.

Policisti so najprej v torek, 21. marca, v Radljah ob Dravi odkrili skupino štirih Romunov, ki so na območju policijskih uprav Celje in Maribor od začetka marca na nedovoljen način pobirali prostovoljne prispevke in storili še več drugih prekrškov. A glob niso plačali, zato je izvršitelj finančne uprave vozniku zasegel vozilo.
V soboto, 25. marca, pa so občani policiste ponovno opozorili na tujce, ki so pred enim izmed trgovskih centrov v Radljah ob Dravi nedovoljeno pobirali prostovoljne prispevke, s kraja pa so se odpeljali z osebnim vozilom znamke audi A4, karavan izvedbe.

Vozilo, ki ga je vozil 21-letni državljan Romunije in v katerem so bili še voznikov 27-letni brat ter sopotnici, 26-letna Romunka in mladoletna Romunka, so nato na območju Dravograda ustavili dravograjski policisti. Ti so 26-letnico oglobili, ker je brez ustreznega dovoljenja zbirala prostovoljne prispevke. Denarja za plačilo globe ni imela, zato so ji odvzeli osebno izkaznico.

Oglobili pa so tudi voznika, saj vozilo tehnično ni ustrezalo predpisom. Ker tudi on ni imel imel denarja za plačilo globe, mu je v nadaljnjem postopku izvršitelj Finančne uprave RS že drugič v tednu dni zasegel isto motorno vozilo, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.