Ne prebavlja kritike

Trump znova udrihal po medijih

STA/B.K.
19. 2. 2017, 11.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump je na sobotnem zborovanju na Floridi pred več tisoč zbranimi podporniki v svojem govoru znova udrihal po medijih, ki jih je obtožil, da objavljajo lažne zgodbe. Znova je tudi ponovil svoje predvolilne obljube o postavitvi zidu na meji z Mehiko, uničenju Islamske države ter okrepitvi ameriške vojske.

Getty Images
Donald Trump

Kot že na četrtkovi novinarski konferenci, je Trump začetne spodrsljaje v svoji administraciji označil za izmišljotino "lažnih medijev". Tudi sicer je bil njegov govor na zborovanju v Melbournu na Floridi sovražno uperjen proti medijem.

Trump, ki tudi po prevzemu predsedniškega položaja 20. januarja nadaljuje z zborovanji, je zbranim podpornikom dejal, da jim želi spregovoriti neposredno in ne skozi "filter lažnih medijev".

Dosedanje delo svoje administracije v Beli hiši je kljub številnim kritikam opisal kot "gladko".

Trump je nedavno doživel hladen tuš, ko je zvezni sodnik odpravil njegov izvršni ukaz o prepovedi vstopa državljanom iz sedmih pretežno muslimanskih držav. Zadeva je sedaj na prizivnem sodišču.

Zborovanja se je udeležila tudi prva dama ZDA Melania Trump, ki je odprla dogodek z molitvijo, nato pa izrekla nekaj kritičnih besed na račun tistih, ki kritizirajo njo in njenega moža. "Vedno bom zvesta sebi in iskrena do vas, ne glede na to, kaj nasprotniki govorijo o meni," je dejala.

Trump je v nekem trenutku prekršil varnostna pravila in na govorniški oder povabil enega od podpornikov. Ta se mu je zahvalil za gesto in povedal, da je prispel ob štirih zjutraj, da bi dobil mesto v prvi vrsti.