Radlje ob Dravi

Ema v bolnišnici umrla zaradi posledic prometne nesreče

Sašo Avramovič
19. 2. 2017, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenske ceste so znova terjale smrtno žrtev. Za posledicami hude prometne nesreče, ki se je zgodila v Radljah ob Dravi, je življenje v bolnišnici izgubila 95-letna Ema.

PGD Radlje ob Dravi
Do tragedije je prišlo na Mariborski cesti

Zgodilo se je v četrtek zvečer, urni kazalci so kazali okoli 19.30, v Radljah ob Dravi, na glavni cesti, ki vodi skozi naselje, v bližini tamkajšnjega društva upokojencev.

Obe prepeljali v bolnišnico

Policijsko poročilo navaja, da je triinšestdesetletna voznica volkswagen pola po Mariborski cesti vozila proti centru naselja, na prehodu za pešce pa je trčila v peški (stari 76 in 95 let), ki sta prečkali vozišče. Obe peški so reševalci Zdravstveno-reševalnega centra (ZRCK) Koroške prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, na žalost pa so bile poškodbe za 95-letnico, po naših informacijah Emo, prehude in je v bolnišnici kasneje izgubila življenje.

Arhiv Svet24
Letos je v prometnih nesrečah oziroma za posledicami le-teh umrlo že 7 ljudi

Lažje poškodovana

»Šestinsedemdesetletna peška je bila v prometni nesreči lažje poškodovana,« je sporočila Milena Trbulin s celjske policijske uprave. Izvedeli smo, da so bile vse tri udeleženke nesreče domačinke, vzrok za trčenje pa naj bi bila neprilagojena hitrost voznice. Tej so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen. Na intervenciji je sicer, kot nam je pojasnil Primož Ternik, predsednik PGD Radlje ob Dravi, posredovalo pet njihovih gasilcev. Na kraju dogodka so nudili pomoč policiji pri zavarovanju in osvetlitvi kraja nesreče ter očistili cestišče.

Arhiv Svet24
Po nesreči je Ema v UKC Maribor podlegla poškodbam

Letos že sedem smrtnih žrtev

Omenjena prometna nesreča s smrtnim izidom je, kot je dodala Trbulinova, že druga letos na območju celjske policijske uprave. Vesna Drole, tiskovna predstavnica policije, nam je sporočila, da je letos na slovenskih cestah v prometnih nesrečah oziroma za posledicami teh umrlo skupno že sedem ljudi, lani v enakem obdobju 14