Osrednja Italija

Po potresu pogrešajo tri rejce živine

G.G.
18. 1. 2017, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Okoli 10.30 je osrednjo Italijo stresel potres z magnitudo 5,3. Sledil je manjši popotresni sunek, od 11.15 do 11.30 pa sta na istem območju sledila močnejša potresa, tokrat z magnitudo 5,7 in 5,6.

Tresenje tal so čutili v Rimu in tudi Firencah. Epicenter potresa je bil med krajema L'Aquila in Rieti, 111 kilometrov severovzhodno od Rima, v bližini mesta Amatrice, ki je bilo v potresu avgusta lani najhuje prizadeto. Tam so se po dosedanjih informacijah porušile zgradbe, ki so bile poškodovane v avgustovskem potresu. O škodi poročajo tudi iz mesta Accmumoli. V Amatriceju in hudo prizadetem gorskem mestu Norcia je sicer pred potresom 36 ur neprestano snežilo, zato je dostop do teh krajev otežen.

Po navedbah župana mesta Arquata del Tronto Aleandra Petruccija še vedno pogrešajo tri rejce živine, ki so odšli nahranit živino. Ti bi morali po oktobrskih potresih zapustiti območje, vendar so se odločili, da zaradi živali ostanejo v vasi. Živeli so v kontejnerjih, nedaleč od porušenih hlevov. "Zelo smo zaskrbljeni. Iščemo jih, vendar nimamo nobenih novic." 

V potresu, ki je osrednjo Italijo prizadel avgusta, je umrlo skoraj 300 ljudi, medtem ko jih je več deset tisoč ostalo brez strehe nad glavo. Območje pa sta oktobra stresla še dva močna potresa.