Oboževal je kokain

Smrt Georgea Michaela: Je bil res kriv prevelik odmerek drog?

K.M.
18. 1. 2017, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Andros Georgiou, nekdanji dober prijatelj tragično preminulega pevca, je v intervjuju izdal, da se je George pred smrtjo zopet zatekel k uporabi trdih drog.

Kljub temu da George Michael in Andros Georgiou, njegov prijatelj iz otroštva, s katerim sta drug drugega klicala bratranec, skoraj dve desetletji nista govorila, je le-ta v nedavnem intervjuju, ki ga je posnel za medijsko hišo BBC, izdal, da naj bi se priljubljeni pevec zopet zatekel k trdim drogam. Ravno to pa naj bi bil tudi glavni razlog za njegovo smrt. 

Profimedia
Se je George res zopet zatekel k uporabi trdih drog?

''Verjamem, da je razmišljal o samomoru, saj je bilo njegovo mentalno zdravje zelo slabo, ampak ne verjamem, da je bil za samo smrt kriv dejanski samomor. Mislim samo, da je vzel prevelik odmerek nečesa, vse skupaj pa je zmešal z drugimi drogami, antidepresivi in alkoholom. Njegovo srce je preprosto prenehalo biti,'' je dejal Georgiou. 

Nekdanji glasbeni producent, ki je z Georgeom sodeloval tudi poslovno, je dodal, da želi izvedeti, kdo je glasbenika zvlekel nazaj v svet droge in tesnobe, saj naj bi se po pričevanju drugih prijateljev zopet vračal na ustaljene tire. Hkrati pa ne verjame, da se je posluževal heroina, saj se ga v življenju ni dotikal, je bil pa kokain njegova najljubša droga. 

Profimedia
Andros Georgiou na družbenih omrežjih opozarja, na zgodbo Fadija Fawaza (zgoraj). Zakaj je recimo kot fant božično noč preživel v avtu?

Andros Georgiou je sicer že pred dobrimi 4 leti predvidel, da se bosta z nekdanjim dobrim prijateljem zopet srečala šele na njegovem pogrebu. Takrat je za revijo The Sun povedal, da se od hudega prepira zaradi Geri Halliwell, s katero je bil George v nekakšnem razmerju, nista nikoli več videla. V enem izmed pisem je Georgeu celo napisal, da upa, da se ne bosta srečala šele na grobu enega od njiju. 

Sicer pa uradni razlog za smrt glasbene legende še ni znan.