Preventivni umik

Zaradi groženj z zastrupitvijo s polic umaknili več izdelkov

T.L./STA
20. 12. 2016, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Skupina trdi, da so v izdelke vbrizgali klor in klorovodikovo kislino.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Grčiji so danes podjetja Coca Cola, Nestle in Unilever ter grško mlekarsko podjetje Delta zaradi grožnje o zastrupitvi prehranskih izdelkov, ki jo je na spletu objavila ena od grških anarhističnih skupin, s trgovskih polic umaknila svoje proizvode.

Skupina Zelena Nemesis je na spletnem portalu Indymedia zapisala, da so s polic vzeli in zastrupili več kot sto enot mleka grškega proizvajalca, pijač Nestleja in Coca Cole ter solatnih omak podjetja Unilever.

Kot so zatrdili, so izdelke, v katere so vbrizgali klor in klorovodikovo kislino, na police vrnili med 22. decembrom in 5. januarjem. S tem so želeli proizvajalcem povzročiti predvsem finančno škodo, so še zapisali.

Vpletena podjetja so sporočila, da so izdelke, ki jih je navedla skupina, preventivno umaknili. Ob tem so izpostavili škodo, ki so jo anarhisti povzročili proizvajalcem in "tudi celotni grški družbi" v času gospodarske krize.

Po navedbah grških oblasti je protiteroristična služba že začela preiskavo, obvestili pa so tudi grški urad za varno hrano.

Skupina Zelena Nemesis, ki si je ime nadela po grški boginji maščevanja, je podobno storila že leta 2013, zaradi česar sta svoje izdelke s polic umaknili dve multinacionalki.