Šokirani Primorci

Grozljivo: spolno napadel otroka

pk
20. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav koprska policija zaradi zaščite žrtev ne daje informacij v zvezi s krutim dejanjem, se na Obali že precej glasno govori o spolnem napadu na 10-letnega otroka.

Profimedia
Primorski fantek naj bi zlorabo zaupal osebi izven domačega okolja.

Minuli konec tedna so se na Primorskem razširile govorice o domnevnem spolnem napadu. Moški v zgodnejših srednjih letih naj bi se pred časom spravil nad dečka, starega okrog deset let. Žrtev naj bi se o travmatičnem dogodku zaupala nekomu izven družinskega okolja, domnevno osebi v krogu šole, nakar se je zgodila prijava na policijo.

Moški je priprt

STA
Predsednica Okrožnega sodišča v Kopru Darja Srabotič.

Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Koper, je povedala, da kadarkoli so v zadeve, ki so predmet policijske obravnave, udeleženi mladoletniki, nikoli ne podajajo konkretnejših informacij zaradi zaščite žrtev. Predsednica Okrožnega sodišča v Kopru Darja Srabotič pa nam je potrdila, da je okrožno državno tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo zoper dve kaznivi dejanji spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

»Eno od teh kaznivih dejanj naj bi bilo storjeno na Obali, drugo pa v drugem kraju v Sloveniji. Zoper osumljenca je izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Kopru odredil pripor iz ponovitvene nevarnosti. Zoper ta sklep je njegov zagovornik vložil pritožbo. Spis je zdaj na Višjem sodišču v Kopru, ki bo odločilo o pritožbi,« nam je pojasnila Srabotičeva.

O govoricah

Okrožno sodišče v Kopru se že ukvarja s primerom spolne zlorabe.

O tem, kaj naj bi se dogajalo, nekoliko podrobneje izvemo prek družbenih omrežij, kjer se nekateri že razpisujete in zgražate nad dogodkom. Pišete, da naj bi primorskega dečka spolno napadel družinski znanec, star okrog 40 let, doma iz Gorenjske. Isti moški naj bi se spolno znesel še nad enim otrokom, mlajšim od 15 let, a naj ta otrok ne bi prihajal z Obale, temveč z enega od drugih območij v državi. Ve se le še to, da so kriminalisti pri osumljencu opravili hišno preiskavo.

Očitno pa to nista edini spolni zlorabi v zadnjem obdobju; eden od primorskih tiskanih medijev je namreč včeraj poročal, da naj bi se pred tedni zgodil še en spolni napad, ko naj bi moški iz slovenske Istre spolno napadel otroka. Tudi ta moški je v priporu.