Nepoboljšljiva sraka

Aretirali 86-letno razvpito tatico Doris Payne

S.R.
15. 12. 2016, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je v torek aretirala 86-letnico, ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja postala ena najbolj razvpitih tatic draguljev, potem ko je iz veleblagovnice v Atlanti sunila 2.000 dolarjev vredno diamantno ogrlico.

Youtube
Doris Payne je že stara znanka policije. Od leta 1952 pa je številne rope uspešno izvedla po vsem svetu.

Zdaj so jo zasačili pri poskusu nove kraje v veleblagovnici v predmestju Atlante. Glede na predstavnika policije v Dunwoodyju so jo aretirali, ko je iz veleblagovnice želela "odnesti" izredno dragocen kos oblačila.

O Doris Payne so leta 2013 posneli dokumentarni film, v katerem so predstavili njeno desetletja dolgo kariero. Njene prve tatvine segajo v leto 1952, uspešno pa je ropala v številnih mestih po svetu, od San Diega, Monte Carla, Las Vegasa do Pariza.

»Vsakič, ko sem šla na tatinski pohod, sem dobila tisto, kar sem želela,« pravi v filmu.

Doris je kariero tatice začela, ko je bila stara dvajset let. »Spoznala sem, da se lahko s tatvinami preživljam,« pravi. V otroštvu ji je nekega dne uslužbenec dovolil, da pomeri uro, na kar je pozneje pozabil, tako je že kot otrok spoznala, da se lahko z dragocenim predmetom iz trgovine preprosto sprehodi. »Ko vstopim v trgovino, nadzor nad dogajanjem ni v mojih rokah, za to so odgovorne pooblaščene osebe. Uslužbencu ne rečem, da želim videti in pomeriti nekaj, kar stane 10.000 dolarjev. Za to se odločijo sami glede na to, kako se obnašam in kako izgledam,« je še dejala razvpita sraka.