V rokah trgovcev z ljudmi?

Na sledi: še zadnja možnost za pogrešano Maddie?

T.L.
5. 12. 2016, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za iskanje pogrešane Maddie so doslej namenili že več kot 15 milijonov evrov. Menda je zdaj komisija denar dobila še zadnjič.

Profimedia
Madeline McCann

Britanski Scotland Yard preiskuje sled, ki bi lahko pomenila zadnjo možnost, da najdejo Madeleine McCann. Deklica je bila stara komaj štiri leta, ko je davnega leta 2007 med dopustovanjem s starši izginila iz letovišča na Portugalskem. Zdaj preiskovalci znova preverjajo možnost, da bi mala deklica padla v roke trgovcem z ljudmi.

Še zadnjič denar za iskanje?

Za iskanje pogrešane Maddie so doslej namenili že več kot 15 milijonov evrov. Vendar ne čas in ne vloženi denar ni starša pripeljalo bliže resnici, kaj se je zgodilo njuni deklici. Kot piše Daily Mail, je komisija, ki je zadolžena za iskanje deklice, najverjetneje še zadnjič dobila finančna sredstva - 113.420 evrov - za nadaljevanje iskanja. Raziskovalci bodo preverili možnost, ali je bila Madeleine ugrabljena in se bodo pri tem osredotočali na evropske skupine, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi. Preiskovalci sicer še upajo, da je Maddie živa, bojijo pa se, da so jo preprodajalci prodali pedofilom ali staršem brez otrok.

V rokah trgovcev z belim blagom

To sicer ni nova teorija, pojavlja se vse od leta 2007. Na to možnost so pomislili zasebni preiskovalci, ki so jih najeli dekličini starši. Preiskovalci so namreč ugotovili, da so na plaži v bližini letovišča krožili tovrstni trgovci in iskali potencialne žrtve. Ena od prič je tedaj preiskovalcem povedala, da je nekaj dni pred izginotjem Madeleine McCann opazila sumljivo osebo.

Detektivi sumijo, da so Madeleine in njene starše ugrabitelji spremljali, fotografirali in kasneje poskrbeli za ugrabitev deklice. Že marca 2008 je Scotland Yard portugalskim oblastem posredoval informacijo o skupini pedofilov iz Belgije. Ta skupina je tri dni pred Maddijinim izginotjem naročila ugrabitev male deklice. Preiskovalci ocenjujejo, da se je združilo kar preveč  

Madeleine McCann je bila stara štiri leta, ko je izginila iz apartmaja  v letališču Algarve na Portugalskem.