Svet

Je majhna Madeleine res še živa in zdrava?

Črt Kaker
7. 10. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Primer majhne Madeline McCann še vedno buri duhove britanske in svetovne javnosti. Spomnimo. Madeline je izginila pred dobrimi šestimi leti iz stanovanja na jugu Portugalske, kjer je z družino preživljala počitnice.

Reuters
Majhna Madeleine naj bi bila še vedno živa.

Njeni starši, ki so med izginotjem večerjali v bližnji restavraciji, so prepričani, da je bila ugrabljena. In kot kažejo zadnje informacije, je verjetno res bila. Pretresen britanski odvetnik se je pred dnevi oglasil na policijski postaji v severni Angliji in policiji povedal, da mu je možakar, ki želi ostati neimenovan, na neki zabavi povedal, da je malo Madeleine videl na enem izmed otokov v Sredozemskem morju.

V izpovedi za enega izmed britanskih medijev je dejal, da je prepričan, da je zgodba, ki jo je slišal, resnična. »Izpoved je bila tako podrobna, da ji moram verjeti,« je še pripomnil šokiran odvetnik. V vseh teh letih se je oglasilo veliko ljudi in trdilo, da so videli Madeleine, a večinoma so bila ta pričevanja neverodostojna. Tokrat je drugače, saj se tudi organom pregona zdi informacija do te mere resnična, da naj bi ponovno odprli primer in začeli s preverjanjem na novo pridobljenih informacij. Kot je neimenovanemu odvetniku povedal možakar, naj bi bila Madeleine v dobrem stanju.

Na novico so se medtem že odzvali tudi starši Madeleine, ki so še vedno prepričani, da je njihova hči živa in da jo bodo kmalu našli. »Prepričana sva, da bo Scotland Yard resno vzel nove namige in da bodo odgovorni za izginotje najine hčere prepeljani pred roko pravice,« so še dejali.