Vojna napoved

Pripravljajo se na vojno, če bo slučajno zmagala Clintonova

uk
7. 11. 2016, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V zvezni državi Georgia se skupina, ki se imenuje Georgijska milica, intenzivno pripravlja za primer, če Donald Trump ne bi zmagal na predsedniških volitvah.

Reuters
Paravojaška enota

To dejansko pomeni, da se urijo v streljanju, v boju mož na moža, poleg tega pa za Trumpa vodijo neuradno kampanjo. Sicer so prepričani, da bo Trump zmagal, a verjamejo tudi, da ima Clintonova dovolj moči, da mu bo ukradla izvolitev.

Reuters
Paravojaška enota

Povedali so, da sicer oni ne bodo sprožili prvega strela, ampak 8. novembra orožja ne bodo pustili doma. Trump je podobne skupine pridobil na svojo stran z izjavami, da bo deportiral ilegalne imigrante, preprečil vstop v državo vsem muslimanom, postavil zid na meji z Mehiko in tako naprej. Poleg tega je večkrat opozoril, da so lahko volitve prirejene, in dejal, da lahko da ne bo upošteval končnih rezultatov. Oath Keepers, ena od paravojaških skupin, je že napovedala, da bodo njihovi člani nadzorovali volišča. Število tovrstnih skupin je zadnja leta v ZDA skokovito naraslo in obstaja upravičena bojazen, da bi po razglasitvi rezultatov prišlo do oboroženih spopadov.