NEZAKONITA PRISELJENKA?

Melania Trump kršila ameriško imigracijsko zakonodajo

A.K./STA
6. 11. 2016, 08.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ameriška tiskovna agencija AP je na podlagi dokumentov nekdanje agencije za fotomodele Metropolitan International Management ugotovila, da je soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa leta 1996 delala za plačilo v ZDA, še preden je dobila uradno dovoljenje za to.

Profimedia

Melania Knauss je prišla v ZDA z vizumom za obiskovalce oziroma turiste 27. avgusta 1996, delovni vizum pa je dobila 18. oktobra istega leta. Vmes je opravljala dela med drugim za revijo Fitness in trgovino Bergdorf Goodman, za kar je v sedmih tednih dobila 20.056 dolarjev plačila.

Dobila je dovoljenje za delo in bivanje v ZDA oziroma zeleno karto leta 2001, državljanka pa je postala leta 2006. V četrtek je med svojim govorom v podporo moževi predsedniški kandidaturi ponovila, da je zakonito imigrirala v ZDA. Donald Trump želi izgnati iz ZDA vse nezakonite priseljence in kaznovati tiste, ki delajo brez dovoljenja.

Melania je večkrat zatrdila, da je upoštevala vso zakonodajo ZDA, kar je pred časom potrdil tudi njen odvetnik. Glede na poročanje AP, ki ga iz Trumpove kampanje še niso utemeljeno zavrnili, pa bi ji lahko tehnično vzeli državljanstvo za nazaj. Čeprav pa zvezne oblasti v ZDA tega ne delajo razen v primerih, ko gre za teroriste ali vojne zločince.