Tragično

Nikolaj (87) umrl med sečnjo lesa

Sašo Avramovič
5. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pri delu v lastnem gozdu nedaleč stran od vasi Kuk v občini Tolmin se je predvčerajšnjim med sečnjo lesa po naših informacijah smrtno ponesrečil 87-letni Nikolaj Torkar.

Arhiv Svet24
Z ročno žago (lokarico) je na strmem pobočju opravljal sečnjo lesa ...

Bilo je četrtkovo jutro, 3. septembra. Urni kazalci so kazali približno 8. uro zjutraj, ko se je po naših informacijah sedeminosemdesetletni Nikolaj Torkar, prebivajoč na naslovu Kuk 14 (vasica v Baški Grapi v občini Tolmin), odpravil v lastni gozd, približno 150 metrov stran od svoje hiše.

Arhiv Svet24
Zdravnica je na kraju nezgode lahko na žalost zgolj potrdila smrt moškega.

Drevo padlo nanj

Z ročno žago (lokarico) je na strmem pobočju opravljal sečnjo lesa, na koncu pa se je lotil tudi žaganja enega od malce večjih dreves, vendar se je med žaganjem zasukalo in padlo nanj. Sedeminosemdesetletnik bi se moral po sečnji sicer vrniti domov na kosilo, a ga ni bilo. Njegovo ženo, s katero sta sama živela v hiši, je zaskrbelo, zato ga je odšla iskat. Kasneje, nekaj minut čez poldrugo uro, je zavrtela številko 112, na kraj dogodka pa so prihiteli gasilci PGD Podbrdo, tolminski policisti in tolminski reševalci.

Facebook
Na kraj nesreče so prihiteli tudi gasilci PGD Podbrdo

Odredila sanitarno obdukcijo

Ko so zagledali Nikolaja, kako negibno leži pod drevesom, so gasilci, kot so nam sporočili iz PGD Podbrdo, odstranili drevo s težkimi mukami, zdravnica pa je lahko na žalost zgolj potrdila smrt moškega. Odredila je tudi sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, policisti pa so o tragičnem dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako bodo, kot so sporočili s PU Nova Gorica, policisti o ugotovitvah poročali novogoriškemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Bobo
Policisti so o tragičnem dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika

»Bil je prijeten možakar«

V petek smo se pogovarjali s prijatelji in znanci pokojnega Nikolaja. »Bil je zelo prijeten in priden možakar,« nam je povedal eden od znancev in obenem dodal, da je bil pokojni zelo delaven. Ni imel avtomobila, velikokrat pa se je, kot je opisal znanec, po opravkih in drugam, na primer v nekaj kilometrov oddaljeno trgovino in k maši, odpravil peš.

Arhiv Svet24
Nesreča se je zgodila nedaleč stran od vasi Kuk