Nova aretacija

Veterinar z milijonskimi posli

uk
26. 10. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija je ponovno aretirala Blaža Petrovića, tudi tokrat zaradi gospodarskega kriminala. Proti njemu so sprožili že več postopkov, vendar se ni nikoli znašel za zapahi.

Profimedia
Policija se že leta trudi Petrovića povezati z gospodarskim kriminalom, a se ji je do zdaj še zmeraj izmuznil.

Blaž Petrović je večkrat dejal, da ga policija preganja samo zato, ker se v preteklosti ni strinjal s političnimi sistemi. »Konec 80. let sem končal veterinarski študij v Zagrebu. Udba me je večkrat obtožila, da poskušam zrušiti državo, čeprav se nisem nikoli ukvarjal s politiko. Zaprli so me za leto in pol, po osamosvojitvi pa sem postal poslovnež,« je dejal Petrović. A dejstvo je, da se je njegovo ime pogosto pojavljalo ob raznih prevarah, izsiljevanjih, grožnjah in drugih oblikah gospodarskega kriminala. 

Tudi tokrat bodo Petrovića poskušali obsoditi utaje davkov in pranja denarja. 

Pranje denarja

Petrović se je prejšnji četrtek po precej dolgem času ponovno znašel za zapahi. Tokrat naj bi šlo za sum utaje davkov in pranja denarja. Njegova podjetja so, čeprav izjemno uspešna, prikazovala izjemno malo dobička in strokovnjaki sumijo, da je opral za okoli 75 milijonov kun (približno devet milijonov evrov) denarja. 

Nedolžen 

Petrović samo od odkupa dolga Zagrebške banke dobil 10 milijonov evrov.

Policija že leta poskuša prebrisanega poslovneža spraviti za zapahe. Seveda on trdi, da je popolnoma nedolžen in da so njegovi posli popolnoma transparentni ter da ima vse črno na belem. 

Odkup dolgov

V zadnjih letih je Petrović odkupil dolgove Zagrebške banke, ki je dvema podjetjema dolgovala skoraj 200 milijonov evrov. Od tega dolga je Petroviću v žep kanilo 10 milijonov evrov, medtem ko so si nekaj denarja razdelili še njegovi partnerji Zoran Pripuz in Nikica Jelavić.