Bruselj

FOTO: Napadalec z nožem napadel dva policista

M.K./STA
5. 10. 2016, 17.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Bruslju je danes moški z nožem napadel dva policista. Napadalca so policisti ustrelili v nogo in je v priporu. Po oceni tožilstva je najverjetneje šlo za teroristični napad.

Profimedia
Neuniformirana policista nista utrpela poškodb, ki bi ogrožale njuni življenji.

Napad se je zgodil zatem, ko je v bruseljski soseski Schaerbeek policija zaradi anonimne prijave o eksplozivnem telesu izpraznila območje železniške postaje. Po pregled so ugotovili, da je šlo za lažen preplah.

"Obstajajo dokazi, da lahko menimo, da je šlo za teroristični napad," je dejal tiskovni predstavnik belgijskega tožilstva Eric Van de Sypt.

Profimedia
Nož na tleh, kjer se je zgodil napad na policista.

Policija je sporočila, da policista, ki sta nosila navadne obleke, nista utrpela poškodb, ki bi ogrožale njuni življenji. Napad se je zgodil v bruseljski četrti Schaerbeek na severu mesta.

Kot je še povedal policist, je napadalec poskušal zbežati s kraja napada, a ga je pri tem ustrelil policist. Ker je poskušal napadalca zaustaviti, je bil pri tem poškodovan še tretji policist.

Profimedia

Napad se je zgodil le dva meseca potem, ko sta bila v kraju Charleroi na jugu Belgije ranjena dva policista, ko ju je z mačeto napadel moški in pri tem vzklikal Alah Akbar. Odgovornost za ta napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Twitter

Bruselj je bil marca letos prizorišče teroristične napada IS na letališče in postajo podzemne železnice. Takrat je umrlo 32 ljudi.