Londonsko oko

Turisti za več kot tri ure obtičali na razglednem kolesu

M.K./STA
3. 10. 2016, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Obiskovalci Londonskega očesa so več kot tri ure obtičali na znamenitem panoramskem kolesu britanske prestolnice, ki je nepričakovano obstalo.

Profimedia
Potniki niso bili ogroženi, v panoramskem razgledu so lahko uživali bistveno dlje, kot je to običajno, pa še povrnili jim bodo tudi vstopnino.

Pot v eni od steklenih kapsul običajno traja 30 minut, vendar pa so zaradi tehnične okvare v nedeljo potniki lahko precej dlje občudovali nočni razgled na London.

"V nedeljo ob 19.21 se je Londonsko oko začasno ustavilo, da bi preverili tehnično težavo. Naša tehnična ekipa je bila takoj na prizorišču, da bi ocenila težavo in pomagala ljudem s kolesa. Zaposleni so vse potnike varno izkrcali in oskrbeli do 22.40," je  povedal predstavnik podjetja.

Po navedbah podjetja potniki niso bili ogroženi, povrnili pa jim bodo tudi vstopnino.

Eden od potnikov je za časopis Evening Standard povedal, da je bil v kapsuli čisto na vrhu, ko se je kolo ustavilo. "Sprva so se vsi smejali, kasneje pa so se potniki vznemirili," je za časnik povedal Adil Raja.
V kabini je bilo po njegovih besedah 22 ljudi, pa samo pet ali šest odej, steklenic vode in tablet glukoze. "Ker nismo imeli hrane in je bilo hladno, sem bil besen. Na vrhu sem bil tri ure," je povedal. Londonsko oko so ponovno odprli v nedeljo uro kasneje.

Atrakcija, ki so jo za javnost odprli 9. marca 2000, je kmalu postala ena najbolj prepoznavnih londonskih znamenitosti. Stoji na obrežju reke Temze nasproti parlamenta. Kolo ima premer 135 metrov in 32 kabin za do 28 ljudi.

Profimedia
London