Koraki za tačke

S tekom za boljši odnos do psov

R.T.
3. 10. 2016, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tekač Mitja Lukša Florjančič se bo popoldne iz Kopra podal na 120 kilometrov dolg ultra tek do Ljubljane in s tem osveščal ljudi o pomembnosti humanega ravnanja z "našimi najboljšimi prijatelji".

Mitja Lukša Florjančič

V okviru projekta, ki so ga poimenovali Koraki za tačke, bodo zbirali sredstva za pomoč društvom za zaščito živali pod okriljem Fundacije Naš kuža.

Humanitarni projekt Športno humanitarnega društva Vztrajaj - Never Give Up bo potekal na več kot 120 kilometrov dolgi trasi med Koprom in Ljubljano. Začetek teka bo danes ob 17. uri na glavni avtobusni postaji v Kopru, predviden zaključek pa 24 ur kasneje, na svetovni dan živali, ob 17. uri na stadionu v Tacnu.

Florjančiču se bodo lahko pridružili tekači na določenih zbirnih točkah na trasi, na delček ultramaratonske preizkušnje pa vabijo tudi njihove štirinožne prijatelje.

Mitja Lukša Florjančič

"Za dobrodelni projekt Koraki za tačke sem se odločil, ker je preveč štirinožnih prijateljev zavrženih in živijo v slabih razmerah, za kar smo odgovorni ljudje, društva, ki njihove stiske rešujejo, pa se na žalostneprestano spopadajo s finančno stisko," je pojasnil ultramaratonec.

SMS-donacije na liniji 1919

Pri projektu Koraki za tačke bo moč sodelovati z udeležbo na teku, donacijami sredstev ali pasje hrane.
SMS-donacije na liniji 1919 s ključno besedo TACKE ali TACKE5 bo mogoče opraviti vse do 27. oktobra ter tako darovati en ali pet evrov za kužke v stiski. K cilju projekta bo mogoče pripomoči tudi z udeležbo na teku, na zbirnih točkah ob trasi pa bo mogoče prinesti tudi donacije v obliki pasje hrane.

Projekt je kot glavni pokrovitelj podprl tudi Lidl Slovenija, ki bo v svoje trgovine do 23. oktobra postavil košare, v katere bodo lahko kupci oddali hrano za živali. Ta bo namenjena lokalnim društvom, ki delujejo v krajih, kjer so prisotne Lidlove trgovine. Poleg tega bo Lidl Slovenija za vsak nov pridobljen všeček na svoji Facebook strani doniral 50 gramov hrane izbranim društvom.