Vreme

Sredi dneva bo dež začel slabeti

M.K.
3. 10. 2016, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo sprva večinoma oblačno in deževno, sredi dneva bo dež slabel in od severozahoda se bo pričelo jasniti.

Profimedia
Od severozahoda se bo pričelo jasniti.

Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sprva precej jasno, ponekod v notranjosti Slovenije bo nastala megla. Čez dan bo delno jasno, na vzhodu pa spremenljivo oblačno s kakšno popoldansko ploho. V severni in vzhodni Sloveniji bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 1, ob morju do 12, najvišje dnevne od 13 do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek bo delno jasno in sveže. Predvsem v vzhodni Sloveniji bo v sredo še pihal severni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Hladna fronta se pomika preko Slovenije proti vzhodu. Nad severno, srednjo in zahodno Evropo ter Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva oblačno in deževno, predvsem v krajih južno od nas bodo tudi nevihte. Sredi dneva se bo v zahodnih in severnih sosednjih pokrajinah pričelo jasniti. Padavine se bodo umikale proti jugovzhodu, kjer bodo ponehale šele proti večeru. Ob Jadranu bo zapihala večinoma zmerna, pod Velebitom pa zmerna do močna burja, ki bo zvečer slabela.

Jutri bo sprva večinoma jasno, le v krajih severno od nas zmerno do pretežno oblačno. Čez dan in popoldne bo delno jasno, v krajih severno in vzhodno od nas pa spremenljivo oblačno s kakšno popoldansko ploho.

Biovreme: Sprva bo vpliv še močno obremenilen, v ponedeljek popoldne bo splošna obremenitev nekoliko oslabela, nekateri bolezenski znaki pa bodo še ostali okrepljeni. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.