Perverznež na Primorskem

Ne želim, da me kliče miška, srček, mucica

pk
3. 10. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mlada Primorka se je za nasvet v zvezi s svojo težavo obrnila na splet. Tam je uporabnike interneta spraševala, kaj naj stori, saj jo že nekaj časa nadleguje moški, ki je povrh vsega družinski znanec.

Profimedia
Zoper možakarja, ki je dekle največkrat ogovarjal kar iz avtomobila, bodo s starši ukrepali; v zadevo bodo vključili policijo.

Katarina je napisala, da je še nepolnoletna srednješolka, ki jo bega stvar, ki se ji dogaja zadnje tedne. Družinski znanec, star okoli 45 let, jo je že večkrat neprimerno ogovarjal in jo menda celo zasledoval. »Ne vem, kaj storiti, saj morda vse skupaj ni nič takega; lahko da sem vse skupaj vzela preveč zares. Mogoče se le malo heca. A meni ob vsem tem ni prijetno. Bojim se ga,« je zapisala v svojem pismu, ki ga je naslovila na uporabnike foruma, z namenom, da ji pomagajo čim bolj objektivno uzreti situacijo in ji svetovati, kaj storiti.

Starši in policija

Zadeva je resna, so menili mnogi, ki so se nemudoma odzvali na njen zapis. »Pišeš, da te zasleduje, neprimerno ogovarja in naslavlja z ljubkovalnimi vzdevki. Praviš tudi, da ti zastavlja čudna vprašanja in se te je celo poskušal dotakniti. To ni v redu. Ukrepaj,« ji je velel eden od komentatorjev.

»Če ob tem čutiš nelagodje in strah, je to znak za alarm. Sploh pa, glede na tvojo starost in njegovo starost, nekaj tu gotovo ni v redu; vse, kar navajaš, lahko predstavlja že kaznivo dejanje, saj gre za nadlegovanje in zasledovanje mladoletne osebe. Svetujem ti, da o tem govoriš s starši, da te lahko zaščitijo,« ji je svetoval drugi. Večina, ki se je še pridružila debati, je bila enakih misli; opozorili so jo na resnost situacije in ji predlagali, da se odkrito pogovori z mamo in očetom in naj gredo skupaj na policijo.

Neprimerne opazke

Dekle je potem svoje izkušnje z možakarjem razložilo še podrobneje. »Zadnjič me je hotel peljati domov. Z avtomobilom se pripelje mimo, medtem ko hodim po pločniku, mi hupa in me začne ogovarjati, češ, kako lepo, ravno prav kratko krilo imam danes, da se mi lepo vidijo noge,« razlaga. »Kliče me miška, srček in mucica, ob čemer se mi obrača želodec. Veliko mi mežika in me pohotno gleda. Res se ne grem več tega. Zadnjič me je hotel prijeti za roko, a sem se še pravočasno umaknila in stekla na avtobus,« je še zapisala.

Starša ukrepala takoj

Po nekaj dnevih zatišja se je dekle ponovno oglasilo zaskrbljenim komentatorjem in zapisalo, da je zgodbo zaupalo staršem, ker da jo je postalo preveč strah. »Starša sta bila šokirana. Mamica je skoraj jokala. Očka je bil zelo jezen in prizadet,« pove. Srednješolka še doda, da sta bila starša sicer zadovoljna, da se je za pomoč obrnila nanju. »Saj mi je bilo težko, ker sem vedela, da jima bo hudo. Nisem ju hotela prizadeti. Odločili smo se, da bomo šli na policijo,« je še dodala ter se zahvalila vsem, ki so ji pomagali v tej stiski in jo pravilno usmerili.