Kričal in žalil

Spet incident v zdravstvenem domu! Posredovali so policisti

pk
2. 10. 2016, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Zdravstvenem domu Tolmin so bili v četrtek priča incidentu, v katerem so morali posredovati policisti. Mlajši moški je povzdigoval glas nad tamkajšnjim osebjem in ga izzival.

Profimedia
Domačin, ki je pregloboko pogledal v kozarec, je najprej razgrajal v zdravstvenem domu, potem pa še v bližnjem gostinskem lokalu.

V četrtek malo pred deveto uro dopoldne je sicer mirno jutro v tolminskem zdravstvenem domu prekinil mlajši možakar, ki je vidno vinjen vstopil v prostore doma in tam začel razgrajati. Kot smo neuradno izvedeli, je šlo za 33-letnega domačina, starega znanca policije, ki naj bi ga že večkrat obravnavali zaradi različnih kršitev javnega reda in miru.

Izzival pretep

Tolminec se je verbalno znašal nad osebjem zdravstvene ustanove; kričal je nanje, jih zmerjal in celo izzival, naj z njim fizično obračunajo; vabil jih je namreč k pretepu. Ker ni kazalo, da se bo nehal neprimerno vesti, se je zdravstveno osebje odločilo, da prosi za pomoč. O tem, da bodo poklicali policijo, so moškega obvestili, nakar se je nekoliko pomiril in odšel iz zdravstvenega doma. Preselil se je v enega od bližnjih gostinskih lokalov, kjer je neprimerno vedenje nadaljeval.

Predrzen s policisti

pk
Osebje Zdravstvenega doma Tolmin je 33-letnik izzival s povzdignjenim glasom in zmerljivkami. Morali so poklicati policiste.

Na kraj so prispeli tolminski policisti, ki so ga pozvali, naj kršitev preneha, a jih je ignoriral, obenem pa se je začel nedostojno vesti tudi do njih. Celo žaliti jih je začel. »Ker se je 33-letnik v policijskem postopku aktivno upiral, so bila zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva,« pove Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Moškega so tako morali podreti na tla in ga vkleniti. Odpeljali so ga na policijsko postajo v Tolminu, kjer si je hladil razgreto kri. Zoper kršitelja so namreč morali odrediti pridržanje v policijskih prostorih, saj tako določa zakon o prekrških, ki narekuje pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi.

Večkrat razgraja

Mladi Tolminec je moral tam ostati cel dan; vse do trenutka streznitve. Policijsko postajo je nato zapustil s položnico, s katero bo moral plačati globo za več kršitev javnega reda in miru. Domačini povedo, da je fant nekaj podobnega storil že večkrat; poznajo ga namreč kot nekakšnega lokalnega prestopnika.