Prometna nesreča

Voznica trčila v tovornjak in umrla

M.K.
3. 10. 2016, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na regionalni cesti Turjak-Rašica se je danes okoli 8.30 zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 58-letna voznica osebnega vozila.

Dolenjski list
Slika je simbolična.

 Voznica je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubila oblast nad vozilom in trčila v tovorno vozilo, ki je tedaj pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Cesta, ki je bila zaradi nesreče zaprta, je znova prevozna.

Voznica osebnega vozila znamke fiat punto je vozila iz smeri Turjaka proti Rašici ter v dolgem desnem ovinku, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubila oblast nad vozilom, so ugotovili policisti. Vozilo naj bi tam zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčilo v tovorno vozilo, ki je tedaj pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri.

V prometni nesreči je voznica utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče, 26-letni voznik tovornega vozila pa se v nesreči ni poškodoval. Kraj nesreče sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica in dežurna tožilka. V času ogleda in odpravljanja posledic je bila cesta na odseku Turjak-Rašica zaprta in so uredili obvoz, so še sporočili s policije. Zdaj pa je cesta po podatkih prometnoinformacijskega centra znova prevozna.