Izredne razmere

VIDEO: Trenutek, ko je policist ustrelil! Knjiga ali pištola?

G.G.
23. 9. 2016, 21.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na spletu se je pojavil posnetek, na katerem slišimo, kako Rakeyia Scott prepričuje policiste, naj ne ustrelijo njenega moža, 43-letnega Keitha Scotta.

YouTube
Keith Scott je obležal mrtev.

Na posnetku ni videti, ali je imel temnopolti Scott pri sebi pištolo, kot to trdi policija v ameriškem mestu Charlotte, kjer se je v torek pripetil incident.

Slišati je krike policistov, ki Scottu velijo naj spusti pištolo in dvigne roke. Njegova žena Rakeyia, ki je od avta oddaljena kakšnih deset metrov, policiste prepričuje, da njen soprog nima pištole in da ima poškodbe možganov, moža pa roti, naj stopi iz avta.

Temnopolti policist strelja. Temnopolti Scott umre. Policija trdi, da je držal Scott v rokah pištolo. Njegova soproga in odvetnik družine pravijo, da je imel v rokah le knjigo in da je počasi izstopal iz avta.

V mestu so po streljanju izbruhnili protesti. Od policije protestniki zahtevajo, da objavi posnetek nadzorne kamere policista, kar pa policija trenutno noče. Vodja policije Kerr Putney je sporočil, da samo posnetek ni odločilen za odločitev policista in da bi objava posnetka brez obrazložitve konteksta dogajanja le še prilila olja na ogenj na že tako preveč razgreto situaciji, ko v mestu vladajo izredne razmere.