Mafijski spor

Ostrostrelec likvidiral zapornika

G.G./STA
23. 9. 2016, 20.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ostrostrelec je v četrtek sredi dneva ustrelil zapornika, ki se je sprehajal po dvorišču strogo varovanega zapora v Podgorici, so danes sporočili iz zapora. Po poročanju črnogorskih medijev naj bi šlo za člana mamilarske združbe Daliborja Djurića, ki je kasneje zaradi poškodb umrl v bolnišnici.

"Tu gre zagotovo za spor med kriminalnimi združbami, brutalni umor pa zahteva sodelovanje vseh institucij, ki skrbijo za uveljavitev prava," so zapisali v zaporu, ki je najbolj varovan v Črni gori.

V okviru preiskave, ki še poteka, so policisti v bližini glavnega mesta našli vozilo z italijanskimi registrskimi oznakami, ki so ga najverjetneje uporabili napadalci, piše črnogorski portal Vijesti.

Djurić, ki so ga leta 2014 zaprli zaradi izsiljevanja, je po poročanju lokalnih medijev deseta smrtna žrtev vojne med kotorskimi kriminalnimi združbami. Spopad se je začel konec leta 2014, potem ko je bil v Španiji ukraden tovornjak z 200 kilogrami kokaina. Policija pa je v začetku meseca aretirala devet domnevnih članov teh združb.