Skušnjave na prostosti

Zapornik na dnevnem izpustu z motorjem povozil policista

G.G.
23. 9. 2016, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

29-letnega Turka, ki je zaradi pečanja z mamili in tatvin, prestajal šestletno zaporno kazen, so nagradili z enodnevmim izpustom. Na svobodi pa je storil usodno napako.

Profimedia

Turek si je včeraj popoldne sposodil neregistriran športni motor in pohodil plin do konca. Ni trajalo dolgo in prišel je na »radar« policije. Na severu Dunaja so ga poskušali ustaviti, a jih Turek ni ubogal ter je zbežal.

Začel se je lov. 29-letnik je divjal, za njim pa so drveli policijski avtomobili, poroča Kronenzeitung. V dunajskem naselju Strebersdorf je prometni policist skrbel, da so šoloobvezni otroci varno prečkali prehod za pešce. Opazil je, da proti njim drvi motorist. Stopil je na cesto in mu signaliziral, naj ustavi. 29-letnik je upočasnil, zdelo se je, da bo ustavil, a kar naenkrat je pospešil in zbil prometnega policista ter tudi sam padel z motorja.

Hudo poškodovanega policista so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Še vedno je v kritičnem stanju. Lažje poškodovanega zapornika-motorista so prav tako odpeljali v bolnišnico, jutri pa se bodo z njim pogovorili policisti.

Direktor zapora v Hirtenbergu Alfred Steinacher je sporočil, da zapornik ni veljal za problematičnega. Še več, zaradi vzornega vedenja so ga nagradili z dnevom izpusta.