Zasačena pri kraji

Kako je lastnica kitajske trgovine v Mariboru ukrotila tatico

Gabrijel Toplak
23. 9. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Lastnici kitajske trgovine je hotela ukrasti za nekaj več kot 30 evrov oblačil tako, da jih je oblekla, a jo je prodajalka ustavila, še preden je zapustila prodajalno.

Gabrijel Toplak
Ye Chunhonh se Mariborčanke ni ustrašila in jo je do prihoda policistov poskušala pridržati.

»Kaj takšnega še nisem doživela. Zdaj vem, da so zadevo skrbno načrtovali,« je včeraj za Svet24 povedala Ye Chunhonh, lastnica kitajske trgovine na Partizanski cesti v Mariboru.

Umirili so jo šele policisti

Gabrijel Toplak
Ye Chunhonh, ki je kaj takšnega doživela prvič, odkar je v Sloveniji, ima po več dneh od boja s tatico še vedno modrice na rokah.

Pretekli ponedeljek ji je, kot je sporočil policijski piarovec Miran Šadl, v kitajski trgovini 41-letna Mariborčanka poskušala ukrasti nekaj oblačil, a jo je pri tem opazila. »Poskušala jo je zadržati, zato jo je poškropila s solzivcem. Enainštiridesetletnico so umirili šele policisti, ki so morali uporabiti tudi prisilna sredstva,« je zapisal Šadl. Ker so policisti za njeno umiritev morali uporabiti vse svoje znanje, so kršiteljici izdali plačilni nalog, zaradi suma storitve roparske tatvine pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kradla že prej

Včeraj je bila trgovina odprta, za prodajnim pultom pa Chunhonhova. »Omenjena ženska je prodajalno obiskala pred dnevi z nekim moškim. Že takrat sta kradla in nas oškodovala za kakšnih 80 evrov. Tokrat pa je odšla v prostore, ki izza pulta niso najbolj vidni, in se začela oblačiti. Oblekla je več oblačil, spodnje perilo, tudi čevlje, svoja oblačila pa je spravila v vrečko,« se spominja sogovornica, ki je v tistem trenutku imela drugo stranko.

Gabrijel Toplak
Modrice, sicer nekoliko manj vidne, ima še vedno tudi na nogah, kamor jo je tatica nekajkrat pošteno brcnila.

Hvaležna naključnim ljudem

Vseeno se je odločila pristopiti k njej in jo seznaniti s tem, da je videla, kaj je naredila, saj so na nekaterih oblačilih še viseli prodajni lističi. Takrat je 41-letnica že glasno kričala. »Začeli sva se suvati. Rekla sem ji, da bom poklicala policijo. V tistem trenutku ji je nekako uspelo z roko seči v žep, kjer je imela solzivec, in me poškropiti po obrazu. Za trenutek nisem ničesar videla, vendar je nisem izpustila. K sreči je med naju stopila naključna stranka, da sva jo skupaj nato obvladali, gostje v sosednjem lokalu pa so slišali kričanje in pritekli. Moški na invalidskem vozičku se je zapeljal pred vrata in ji tudi tako onemogočil, da bi zapustila trgovino,« je bila hvaležna Chunhonhova.

Gabrijel Toplak
Kitajsko trgovino na Partizanski cesti naj bi po besedah lastnice omenjena tatica že večkrat obiskala in z nekim moškim v njej že kradla.