Konec zabave

Selfiji in 100 kilogramov kokaina

uk
1. 9. 2016, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ob avstralski obali so aretirali dve »muli«, ki sta želeli v Avstralijo pretihotapiti približno 27 milijonov dolarjev vreden tovor. Pri tem sta se dekleti fotografirali in se očitno zelo zabavali.

Facebook
Konec zabave za mladi prestopnici.

Melina Roberge (22) in Isabelle Legace (28) iz Kanade sta se z luksuzno jahto z imenom Sea Princess (Morska princesa) podali na razburljivo potovanje. Plovbo sta začeli v Veliki Britaniji, kjer sta se vkrcali, nato pa so odpluli do Kanade, ZDA, Kolumbije in Peruja, kjer sta pobrali svoj tovor. Šlo je za 95 kilogramov kokaina, vrednega okoli 30 milijonov dolarjev, kar znese približno 27 milijonov evrov. Po Peruju so odpluli do Avstralije.

instagram
Naslednja postaja – zapor.

Aretacija

Policisti so poleg Meline in Isabelle aretirali še 63-letnega Andreja Tamina, prav tako državljana Kanade. Drogo so na carini zavohali psi, pakete pa so imeli vsi trije razdeljene med svojo prtljago. Vse tri so obtožili tihotapljenja prepovedane droge in se bodo kmalu morali zagovarjati na sodišču. Vodja policijskega okrožja Tim Fitzgerald je pozneje dejal, da gre za največjo prestreženo pošiljko drog v zgodovini države, če šteje samo prenos prek kurirjev.

Divja zabava

Tako imenovane mule tvegajo vse, medtem ko so dejanski preprodajalci na varnem.

Punci sta na družbenih omrežjih pogosto pisali, kako uživata na potovanju. »Potovanje je ena stvar … Če pa potuješ z odprto glavo, pripravljen, da poskusiš vse, da vidiš vse in greš izven svojega udobja, potem je to ena najboljših terapij in življenjskih lekcij,« je med potovanjem zapisala Melina. Podobno je pisala Isabelle, in vse lepo in prav, a to njuno uživanje je zdaj končano, grozi pa jima dosmrtna zaporna kazen. Preprodajalci drog za prenos nedovoljenih substanc zelo radi uporabljajo predvsem turistke, saj s tem sami ne tvegajo nič, tako imenovane »mule« pa navadno potegnejo ta kratko.