Ganljivo slovo

Gasilčevo pismo deklici, ki je umrla v potresu

R.T.
27. 8. 2016, 21.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Gasilec, ki je sodeloval pri reševanju in izkopavanju zasutih žrtev potresa v italiji, je napisal ganljivo pismo 10-letni deklici, ki je umrla v ruševinah.

10-letno deklico Giulio Rinaldo, so našli med izkopavanji izpod ruševin, ko je ležala na svoji sestrici Giorgi, ki jo je reševalcem uspelo izvleči izpod ruševin v kraju Pecara del Tronto živo, 16 ur po potresu.

Kratko poslovilno pisemce na listu papirja, ki je ležalo ob mali beli krsti, je bilo podpisano le z Andrea.

"Pozdravljena mala," je napisal Andrea, "s svojimi rokami sem se trudil pomagati, da bi te izvlekli iz ujetništva ruševin. Oprosti nam, če smo prišlo prepozno. Čeprav se je takrat tvoje dihanje že ustavilo, bi rad da veš, da smo se trudili storiti vse, kar je bilo v naši moči, da bi te izvlekli. Ko se bom vrnil v svojo hišo v Aquili, bom vedel, da z neba name zre angel. Ti boš ta sijoča zvezda v noči. Zbogom, Giulia, rad te imam, pa čeprav nikoli nisi imela priložnosti, da bi me zares spoznala."

Na koncu, je ob svojem imenu le še narisal majhno srce.

Giuliina krsta je bila skupaj ob 34 drugih včeraj položena v prostoru, kjer je potekala državna pogrebna slovesnost v italijanskem deželnem središču Ascoli Pieceno.

Tudi škof Giovanni d'Ercole, ki je maševal na pogrebni slovesnosti, v svojem govoru ni pozabil omeniti sestrice. "Življenje in smrt sta se soočila iz oči v oči, in pri Giorgi je življenje zmagalo," je dejal.