POGREB

Zadnje slovo od ubitega policista

Sašo Avramovič
27. 8. 2016, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Včeraj se je več sto svojcev, prijateljev, znancev in sodelavcev na pokopališču Vremski Britof zadnjič poslovilo od Iva Žnidarčiča, ki je že četrta žrtev med policisti v zgolj dveh letih.

Grega Wernig/M24.si
Sprevod ljudi v cerkev, kjer je potekala maša, nato je sledil pogreb.

43 let je bil star ubiti Žnidarčič, ki je bil v ponedeljek v izolski bolnišnici po službeni dolžnosti.

Darko Gregorič (70) je krivec, da so včeraj na pokopališču Vremski Britof pri Divači svojci, prijatelji, sodelavci in znanci na zadnjo pot mnogo prezgodaj pospremili 43-letnega Iva Žnidarčiča, preminulega policista Postaje prometne policije Koper, člana Sindikata policistov Slovenije, maratonca …

Grega Wernig/M24.si
Pogreba so se udeležili tudi državni sekretar Boštjan Šefic, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank.

V bolnišnici po službeni dolžnosti

Ko je obležal na tleh in se poskušal braniti ter izvleči svoje orožje, ga je Gregorič ustrelil še enkrat.

Gregorič je nič hudega slutečega Žnidarčiča, ki je bil v ponedeljek v izolski bolnišnici po službeni dolžnosti (prišel je iskat dokumentacijo o neki prometni nesreči), ustrelil po tem, ko je najprej sodil zdravniku urologu, 36-letnemu Luisu Guillermu Martinezu Bustamanteju, mehiškemu državljanu in očetu dveh otrok. Žnidarčič se je, preden je Gregorič streljal na Bustamanteja, nahajal v prvem nadstropju, ko je zaslišal streljanje, pa je prihitel v pritličje bolnišnice. Ko ga je 70-letni morilec opazil, ga je z bližine ustrelil naravnost v srce. Policist je obležal na tleh in se poskušal braniti ter izvleči svoje orožje, tedaj pa ga je Gregorič ustrelil še enkrat.

»Nikoli nisi rekel ne, vedno si bil pripravljen pomagati in narediti stvari, kot se to spodobi.« Zapis Žnidarčičevega sodelavca

Zaradi strelnih ran je Žnidarčič takoj umrl. Sedemdesetletnik je nato ustreljenemu vzel pištolo, odkorakal iz bolnišnice, kasneje pa sedel v avtomobil in nameraval pobegniti. Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so ga poskušal ustaviti, a je s streljanjem nadaljeval in hudo ranil še enega policista, 46-letnega Ljuba Krajnca, sam pa je pozneje umrl v obračunu s policijo. K sreči je zdravstveno stanje Krajnca stabilno in uspešno okreva v ljubljanskem kliničnem centru.

Grega Wernig/M24.si
Na zadnjo pot je pokojnika spremljalo več 100 svojcev, prijateljev, znancev in sodelavcev.

»Nikoli nisi rekel ne«

Facebook
Ivo Žnidarčič je že četrta žrtev med policisti v zadnjih dveh letih.

O pokojnem Žnidarčiču najdejo sodelavci le lepe besede. »Nikoli nisi rekel ne, vedno si bil pripravljen pomagati in narediti stvari, kot se to spodobi. Nikoli ti ne bom mogel vrniti vsega tega, kar si naredil zame, in nikoli več se ne bova skupaj smejala na račun ... (ki ga poznava samo midva). Upam, da boš počival v miru, in vedi, da sem s teboj. Ne bom te pozabil. Ostal boš v mojem spominu za vedno,« je na facebooku zapisal eden od njegovih sodelavcev. Ponedeljkov tragični dogodek je sicer vzel življenje že četrtega policista v zgolj dveh letih. Žalostno.

PODPIS POD FOTKO 4 (fotka policista Žnidarčiča….fotka spodaj desno)
Pokojni triinštiridesetletni Žnidarčič iz Divače je bil med drugim tudi maratonec. ***null***