Spomin na zdravnika

Predal se ji je in v njej umrl, zato naj nosi njegovo ime

Sašo Avramovič
26. 8. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po masakru v izolski bolnišnici se je na družbenih omrežjih zvrstilo ogromno komentarjev o dogodku. Nekateri predlagajo, da bi se, v spomin na ubitega zdravnika, bolnišnica lahko preimenovala.

Arhiv Svet24
Po tragediji v Izoli se je na družbenih omrežjih pojavil predlog za njeno preimenovanje.

Ponedeljkova tragedija v izolski bolnišnici v javnosti še vedno odmeva in bo še nekaj časa, saj takšnih obračunov, kakršen je bil ponedeljkov, ki je podoben tistim v tujini, še posebej v ZDA, na sončni strani Alp nismo vajeni.

Facebook
Pogreb ubitega Iva Žnidarčiča, policista Postaje prometne policije Koper in člana Sindikata policistov Slovenije, je bil danes ob 16. uri na pokopališču Vremski Britof pri Divači.

Spomnimo. Darku Gregoriču (70) se je v ponedeljek popoldne po popivanju v gostilni dobesedno »odpeljalo«. Nezadovoljen s svojim zdravnikom, 36-letnim urologom Luisom Guillermom Martinezom Bustamantejem, ker je menil, da zavlačuje z zdravljenjem njegovega rakavega obolenja oziroma da vse skupaj traja predolgo, je možakar iz Svetega Antona pri Kopru oborožen vstopil v bolnišnico in najprej sodil prav Bustamanteju.

Kranjčevo stanje je stabilno

Kasneje je ubil še 43-letnega policista Iva Žnidarčiča, ki je bil v bolnišnici po službeni dolžnosti. Gregorič je ustreljenemu vzel pištolo in odkorakal iz bolnišnice, potem je sedel v avtomobil in nameraval pobegniti. Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so ga skušali ustaviti, pri tem je Gregorič ustrelil še enega policista, 46-letnega Ljuba Krajnca, in ga huje ranil, sam pa je pozneje umrl v obračunu s policijo. Krajnčevo zdravstveno stanje je stabilno in uspešno okreva.

Predlog za preimenovanje

Facebook
Pokojni zdravnik, urolog, Luis Guillermo Martinez Bustamante, mehiški državljan in oče dveh otrok.

Po tragediji v Izoli vsepovsod mrgoli odzivov, mnenj in komentarjev o dogodku. Na facebooku se je med drugim pojavil predlog  enega od uporabnikov: »Ta dogodek nikakor ne sme v splošni slovenski javnosti v pozabo (v naših vrstah ne bo, nikoli), zato menim, da bi kolegu Guillermu v spomin in celotni javnosti kot opomin, da se takih ljudi ne sme pozabiti, začeli podpisovati peticijo za preimenovanje zavoda Splošna bolnišnica Izola v Splošna bolnišnica Guillerma Martineza Izola. Če ima lahko SB Nova Gorica ime po zdravniku, ima lahko tudi izolska ime po velikem zdravniku in človeku, ki se je njej predal in v njej žalostno izgubil lastno življenje.« Pod komentarjem se je zvrstilo veliko odgovorov ostalih uporabnikov, ki se z idejo strinjajo in jo podpirajo.

PU Koper