POŠKODBE

Nevarna za otroke: županu pred vrata dostavili gugalnico in tobogan

U.K.
20. 8. 2016, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V mestu Imotski na Hrvaškem je župan pred mestno hišo (tik pred vhod) dobil gugalnico in tobogan. Oba sta namreč po mnenju prebivalcev zelo nevarna za otroke.

Preprosto je vse skupaj naložil na prikolico in igrala odvlekel pred občinsko zgradbo.

Glavni pobudnik tega, da se mora župan ukvarjati z otroškimi igrali, je lastnik bližnje restavracije Tony Rebić. »Večkrat sem opozoril na nevarne gugalnice in tobogan, a se nihče ni odzval. Tudi moji otroci so se že poškodovali na njih. Zato sem imel dovolj. Če imajo na občini očitno posluh samo za lastne težave, bom to težavo napravil njihovo,« je povedal Tony.

Župan Ante Đuzel: "Vsa igrala imajo ateste in osebno se ne ukvarjam z igrali, ampak s smetmi in javnimi površinami."

Tobogan so hitro odpeljali komunalni delavci, gugalnica pa je na zemljišču ostala. Tako tobogan kot gugalnica sta bila postavljena v mestnem parku in na njiju so se pogosto igrali otroci. Ni sicer znano, kaj točno je narobe s tema igraloma, a očitno sta bili narejeni slabo in na njiju se je poškodovalo mnogo otrok; Tony verjame, da samo po sreči še ni prišlo do res hudih poškodb. »Ker imam zraven restavracijo, ljudje domnevajo, da spadajo ta igrala k restavraciji. Ampak to ni moje in ne morem odgovarjati zanje,« je bil ogorčen Tony.

Na vse skupaj se je odzval tudi župan Ante Đuzel, ki je dejal, da imajo vsa igrala ateste in da se osebno ne ukvarja z igrali, ampak s smetmi in javnimi površinami.