Muhasto vreme

Vračajo se ujme: danes morda še ne, jutri pa zagotovo

J.P./STA
20. 8. 2016, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30 stopinj Celzija. Ponoči nas bo od zahoda dosegla hladna fronta. Zato se bodo začele pojavljati padavine, deloma nevihte.

Ponoči nas bo od zahoda dosegla hladna fronta. Zato se bodo začele pojavljati padavine, deloma nevihte.

Jutri dopoldne bodo nevihte le še na vzhodu, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne se bodo padavine in nevihte spet pojavljale po vsej državi. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Obeti: Občasno bo deževalo še v noči na ponedeljek, ob morju bodo tudi nevihte. Severni veter in burja se bosta prehodno okrepila. V ponedeljek dopoldne bo dež ponehal in od zahoda se bo jasnilo. V torek bo pretežno jasno, na vzhodu bo še vetrovno.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je ciklon z vremensko fronto, ki se pomika proti Alpam in bo v nedeljo zjutraj dosegla Slovenijo. Nad naše kraje prehodno doteka toplejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, le v hribovitih krajih ni izključena kakšna popoldanska ploha. Jutro bo marsikje po nižinah megleno. Ponoči bo od zahoda fronta zajela kraje zahodno od nas. Jutri dopoldne bodo padavine še na Madžarskem in Hrvaškem, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne se bodo padavine pojavljale v vseh pokrajinah.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Težave bodo nekoliko pogostejše v drugi polovici dneva. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil ter večjo previdnost.