Spregovorila

Asistentka: Zimmermann naj bi delal kar brez rokavic

J.P./STA
19. 8. 2016, 20.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Asistentka zdravnika Janeza Zimmermanna je za Televizijo Slovenija (TVS) povedala, da je Zimmermann operacije krčnih žil v tržaški ambulanti opravljal v neprimernih in nehigienskih razmerah. Asistentka, katere imena niso razkrili, je dejala, da so bile razmere tako nemogoče, da je včasih imela občutek, da dela v bolnici Franja.

Arhiv Svet24
Zimmermann naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno.

Ordinacija je bila v stari stavbi, v njej je bil lesen pod, dva stola in zdravniška miza iz skaja, brez prevleke ali papirja, je povedala asistentka. Krvavitve je po njenih besedah brisal s frotirnimi brisačami ali tetraplenicami, ki jih je asistentka prala v stroju, delal pa naj bi kar brez rokavic. Sterilizator je kupil šele pozneje, je za TVS povedala Zimmermannova asistentka, ki se ni želela izpostaviti s svojim imenom. Kot je dejala, ji je namreč Zimmermann grozil.

Asistentka je povedala, da je službo pri Zimmermannu njem dobila kot 19-letna gimnazijska maturantka. Asistentke naj bi Zimmermann po poročanju TVS sicer novačil preko duhovnikov.

"Govoril je, da je doktor medicine, žilni kirurg, da ima neko novo metodo zdravljenja žil, ki je zelo uspešna v svetu. Rekel je, da je prišel nazaj v Slovenijo, ker so se komunistične sile umaknile, da se tu zdaj počuti varnega, da je njegov smisel, da zasluži, da dobi veliko denarja in si kupi BMW-ja," je za TVS povedala nekdanja zdravnikova asistentka.

Asistentka je povedala, da je službo pri Zimmermannu njem dobila kot 19-letna gimnazijska maturantka. Asistentke naj bi Zimmermann novačil preko duhovnikov.

Sprva vljuden, nato pa ...

Kot je pojasnila, je bil Zimmermann do svojih pacientov sprva vljuden, če so se po posegu zaradi težav vrnili k njemu, pa je postal napadalen. Zavrnil jih je, da je on svoje opravil in da so sami krivi, če se po operaciji niso dovolj pazili, ter jih napotil k osebnemu zdravniku. Prav tako naj bi stranke storitve plačevale brez računov, še poroča TVS.

Zavrnil vse očitke

Zdravnik Zimmermann naj bi množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno. Zimmermann je vse očitke na račun svojega dela zavrnil pred dobrima dvema mesecema na novinarski konferenci v Celju. Povedal je, da so vsi očitki izmišljeni in plod zavisti treh žilnih kirurgov iz Slovenije. "V zadnjih 15 mesecih sem v Trstu operiral 460 bolnikov s težavami na ožilju in nihče ni imel komplikacij po operaciji," je takrat dejal Zimmermann.