Evakuacija

Nočna groza v Škofji Loki

Sašo Avramovič
19. 8. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V stanovanju v škofjeloškem blokovskem Frankovem naselju sta se sporekla oče in sin. Slednji je odprl plinsko jeklenko, prerezal gumijasto cev, iz katere je izhajal plin, in prižgal svečo.

Sašo Avramovič
Oče in sin, po naših podatkih gre za M.D in P.D živita sama v občinskem stanovanju v prvem nadstropju bloka.

Škofja Loka. Blokovsko Frankovo naselje včeraj zgodaj zjutraj, okrog 1.30. Stanovalci bloka na hišni številki 60 so trdno spali, ko so na njihova vrata potrkali policisti in gasilci ter jih prosili, naj zapustijo stanovanja.

Sašo Avramovič
Gasilci so po vstopu v stanovanje svečo ugasnili, jeklenko zaprli, prostor pa prezračili, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Sporekla sta se že večkrat

Stanovalci sprva pravzaprav niso vedeli, kaj natančno se dogaja, pozneje pa so izvedeli, da bi se lahko zgodilo najhujše. Oče in sin, po naših podatkih gre za M. D in P. D., stara okrog 70 oziroma 40 let, ki živita sama v občinskem stanovanju v prvem nadstropju tega bloka, naj bi se sporekla, sin pa naj bi po prerekanju odprl plinsko jeklenko, prerezal gumijasto cev, iz katere je izhajal plin, ter prižgal svečo.

Sin je sam poklical policijo

Do tragedije, ki bi lahko imela strašne posledice, k sreči ni prišlo, saj je sin sam poklical policijo, ki je s pomočjo gasilcev in reševalcev, ki so takoj pridrveli na kraj dogodka, preprečila najhujše. »Gasilci so svečo ugasnili, jeklenko zaprli, prostor pa prezračili,« so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Po dogodku in evakuaciji so policisti tudi zavarovali ožjo okolico ter iz stanovanja odnesli jeklenko. »Materialna škoda ni nastala,« nam je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi pri PU Kranj.

Sašo Avramovič
Sostanovalci v bloku pravijo, da imata oče in sin že več let težave z alkoholom in sta se velikokrat sporekla.

Težave z alkoholom

Včeraj smo na kraju dogodka od sostanovalcev izvedeli, da imata oče in sin že več let težave z alkoholom in sta se velikokrat sporekla. »Pogosto sta se sprla, ropotala po stanovanju in razgrajala. Že več let imamo sostanovalci probleme z njima. Zahtevali bomo tudi peticijo, da se izselita iz tega bloka, ker je z njima preveč težav,« nam je povedal Boro Arsenić, eden od 23 stanovalcev tega bloka. Tu živi tudi gospa, ostati želi anonimna, ki nam je zaupala: »Tukaj živim že 20 let, oba, sina in očeta, dobro poznam. Pogosto sta se prepirala, žalila in zmerjala drug drugega, po njunem stanovanju pa so dostikrat letele različne stvari. Na tem naslovu je že večkrat posredovala policija.« Možje v modrem zdaj, kot je zaključil Kos, preverjajo znake kaznivega dejanja ob včerajšnjem dogodku.