Turčija

Eksplozija blizu bolnišnice in bombni napad na policijski avto

T.L./STA
10. 8. 2016, 20.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V eksploziji blizu bolnišnice v provinci Mardin je bilo poškodovanih najmanj 25 ljudi.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Z juga Turčije danes poročajo o dveh napadih z avtomobili bombami. V eksploziji blizu bolnišnice v provinci Mardin je bilo poškodovanih najmanj 25 ljudi. V mestu Diyabakir pa naj bi pripadniki prepovedane Kurdske delavske stranke v eksploziji avtomobila bombe poškodovali več policistov.

V provinci Mardin naj bi po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu šlo za bombni napad na policijsko vozilo. Po navedbah CNN Turk je bilo v eksploziji ranjenih šest policistov in 19 civilistov.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa vzrok napadov in druge podrobnosti še niso znane.

Napadi na policiste v Turčiji sicer niso redkost. V napadu na policijske posebne enote v provinci Bingol na vzhodu Turčije je bilo v začetku meseca ubitih pet policistov. Turške vojaške sile se sicer borijo proti prepovedani Kurdski delavski stranki (PKK), ki je aktivna predvsem na vzhodu in jugu Turčije.

Lani je znova izbruhnilo nasilje med kurdskimi uporniki in vladnimi silami, s čimer je propadla prekinitev ognja iz leta 2013. Vladne sile redno izvajajo krvave operacije proti PKK na jugovzhodu države, kjer marsikje vladajo vojne razmere.